Jučer smo dobili najavu za Assassin’s Creed Valhalla, a danas smo dobili trailer i informacije o igri.

Valhalla, kao što iz priloženog trailera možete vidjeti, će biti fokusirana na Vikinge, glasina koja cirkulira već koju godinu. Radnjom će biti smještena u deveto stoljeće, kada zbog nestašice resursa Eivor-ov klan napušta surove krajeve i naseljava se na bogatu obalu Engleske. Tu će morati stvoriti novu budućnost za svoj klan, usprkos svemu što će kralj Aelfred of Weessex poslati na njih.

Eivor će i ovog puta moće biti muški ili ženski lik, ovisno o tome što odaberete na početku igre. S jedne strane ćete morati ovladati održavanjem naselja, kako bi utjecaj i prosperitet istoga rastao, uz političke saveze i izgleda još malo prošireniju RPG mehaniku. S druge strane morat ćete biti Viking koji ide na raidove, i to baš raidove pošto se ovdje radi o mehanici unutar igre gdje ćete ići skupljati resurse za naselje. Kako igru potpisuje Ubisoft Montreal (i vrlo vjerojatno još desetak studija koji su radili kao pomoć na nekom od aspekata), koji je radio Black Flag, možete očekivati da će vaš Longboat biti malo više od običnog broda. Spomenut je i poboljšani sistem borbe koji omogućava korištenje dva oružja istovremeno.

Assassin’s Creed Valhalla treba doći u periodu kojeg Amerikanci zovu ‘Holiday’ 2020. Ili po naški, negdje pred kraj godine. Igra će imati podršku novih konzola, to znači Xbox Series X, PlayStation 5, ali neće odbaciti podršku za ovu generaciju. Tako da je PlayStation 4 i Xbox One također aktivan. Tu je još Stadia, dok za PC je dogovoren ekskluzivni dogovor s Epic Games Storom, kao i Ubisoft Store (znači Steam opet na čekanju). A ako vas zanima koja će izdanja biti dostupna, to pogledajte na službenim stranicama, pošto ih, kao i uvijek, ima malo more.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.