Larian Studios odlučio je ažurirati svoju web stranicu, kada je otvorite vidjet ćete samo jedan logo na kojem se vidi broj tri. I odmah su krenule spekulacije kako su spremni najaviti iduće poglavlje – Divinity: Original Sin 3. A onda je priča dobila zaokret od 180% stupnjeva. Pošto izgleda da je jedan drugi serijal u pitanju – Baldur’s Gate 3.

Informaciju je prvi probio twitter korisnik kunkken, a brlo brzo ju je potvrdio Kotaku, gdje se u HTML kodu vide stvari koje upućuju na Baldur’s Gate 3, od imena logoa, pa do one prilično simbolične ‘licencirano od strane Wizards of the Coast – vlasnika Dungeons & Dragons licence’.

Baldur’s Gate je svoje putovanje završio početkom ovog stoljeća te ga mnogi i danas smatraju jednim od najboljih RPG naslova ikada napravljenih. Štoviše, serijal je i dalej popularan pa je Beamdog dobio dozvolu remasterirati igru (premda su i sami htjeli napraviti trojku, premda nikada nisu dobili zeleno svijetlo), a trenutno rade i na tome da je dostave na konzole. Isto tako, bilo je mnogo pitanja zašto uz novu popularnost koju Dungeons & Dragons ima u svojoj petoj ediciji, već dugo nije bilo kvalitetne digitalne D&D RPG igre.

Mislim da je najava vrlo blizu, a mislim kako ljudi neće biti pretjerano razočarani ako ne bude Baldur’s Gate 3, pošto je Divinity: Original Sin 2 bio jedan vrhunski RPG naslove te će rado prihvatiti i njegov nastavak.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.