Blizzardovi fanovi večeras će doći na svoje – danas počinje Blizzcon. U 20:00 po našem vremenu Blizzard će otvoriti svoju (devetu po redu) konvenciju koja se prvi puta održala 2005. godine (2006. i 2012. godine je nije bilo). Što je ovog puta pripremio jedan od najpopularnijih razvojnih studija svijeta? Hoćemo li ih morati kritizirati ili kao lani hvaliti? To ćemo saznati kasnije danas, a dok do toga ne dođemo možemo se posvetiti dobro poznatoj okupaciji – nagađanjima.

World of Warcraft Legion

World of Warcraft

Jedna od glavnih točaka cijelog događanja bit će vezana uz desetljeće star MMORPG koji polako priprema svoju šestu ekspanziju. Legion dolazi u vrijeme kada je brojka pretplatnika na nikada nižim granama s idejama koje me niti u jednom trenutku nisu izule iz cipela. To je samo jedan od pokazatelja kako je igra ostarjela. Možemo očekivati pravi cinematic trailer za ekspanziju i vjerujem kako će on (kao skoro i svaki puta do sada kada je Blizzard u pitanju) biti poslastica. Ipak, glavno pitanje vezano je uz datum izlaska. Danas se pojavila informacija kako bi mogao izaći tek u rujnu (ili u najgorem slučaju u rujnu). Nadam se kako to nije točna informacija i kako će izaći do kraja fiskalne godine, po mogućnosti u ožujku iduće godine. World of Warcraft je prije koji mjesec izdao zadnji raid za Draenor, očekivati da će ljudi plaćati pretplatu još skoro godinu dana prije izlaska novog sadržaja je suludo. Blizzard je dao nagovještaj kako bi mogao imati manje, ali češće ekspanzije, zbilja bih volio vidjeti taj put.

Hearthstone

Kartaška senzacija do sada je dobila četiri nadogradnje, a osjećaja sam kako će najaviti petu na Blizzconu. Redom koji su do sada išli trebali bi dobiti avanturu, a ako ćemo spekulirati to bi mogla biti jedna s naglaskom na toliko traženo uvođenje co-op opcije. Naznake za to možete naći od srijede – tada je izašao novi Tavern brawl koji po prvi puta u povijesti ove igre ima naglasak na co-op, gdje dva igrača zajednički rade kako bi izvršila jedan cilj. Dobra ideja, nadam se kako će i biti tako.

Diablo III

Gotovo sam siguran kako će Diablo dobiti još jednu ekspanziju, samo sam nekako mišljenja da ona nije na rasporedu za iduću godinu, tek 2017. godinu u najboljem slučaju. Zbog svega toga nisam potpuno siguran hoće li Blizzard već ove godine napraviti najavu. Moguće, ali možda bi iduća godina bila puno prikladnija za to.

Starcraft 2 Legacy of the Void

StarCraft II

Legacy of the Void dolazi idući tjedan. Sve što je potrebno znati već znamo. Igra je pred vratima i osim nekog egzibicijskog meča ne vidim smisla u nekom pokazivanju. Vjerojatno ćemo čuti nekakvu priču o razvoju ili planu razvoja za nadolazeće godine. Isto tako bi mogli vidjeti i neku promjenu u formatu natjecanja, što je jedini turnir na cijelom Blizzconu koji me interesira.

Heroes of the Storm

Blizzard je pokazao kako je moguće ući na tržište MOBA igri, što ponajprije treba zahvaliti imenu svoje kompanije, a ne samoj igri (moje skromno mišljenje na koje imam pravo). Zabavno ju je odigrati, no taj potpuno casual pristup napravio je više štete nego koristi. Nemati osjećaja da vaša vještina zaista ima utjecaja je grozno. Ono što nije grozno je izbor mapa i heroja. Prostora za razvoj tu ima jako puno, a gotovo sam siguran da će nešto novo biti predstavljeno. Rekao bih barem jedna nova mapa i barem dva nova heroja.

Overwatch

A joj. Prošle godine to je izgledalo kao free to play igra, ove godine priča je polako postala drugačija. Uz informaciju kako dolazi na PlayStation 4 i Xbox One (uz PC) početkom iduće godine postaje sve izglednije kako će imati svoju fiksnu cijenu. I to je pitanje na koje želimo dobiti odgovor – kakav će zapravo biti poslovni model i kada će igra izaći. Dok mi je lani trailer za igru izgledao sjajno, gameplay mi nikada nije dao razloga da je držim na radaru. Izgledala je kao lošiji Team Fortress 2 i nisam si tu mogao puno pomoći, istini za volju, nisam je još probao pa kada to napravim onda ću suditi.

Stare igre u sklopu Battle.net aplikacije

Već se godinu i pol dana priča kako bi Blizzard mogao optimizirati neke svoje legendarne klasike za nova računala te ih prebaciti u HD verzije. Ta priča mi svaki puta izmami osmjeh na lice pošto je u njoj Warcraft 3 jedan od glavnih aktera. Uz malo koju igru sam proveo toliko vremena kao uz nju, ako je vrate uz poboljšani multiplayer ja ću skakati od sreće. Realno ili ne? Mislio sam da je realno zdanje godine pa se nije dogodilo, probat ću ove godine reći ne s nadom da će najaviti.

Ostalo

Warcraft film će dobiti trailer. Recimo da je interes za time 50-50, postoji ona bojazan da će nastaviti mlatiti priču svijeta za potrebe industrije zabave, baš kao što je World of Warcraft uništio mnoge priče. Tu su još turniri, kao što sam već rekao, StarCraft ću jedini gledati, a koncert Linkin Parka me zanima kao i rast trave na golf terenu.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.