Curse of Osiris je prvi DLC koji dolazi za Destiny 2 te nam stiže 5. prosinca. Ispred sebe ima jedan vrlo težak zadatak, usredotočiti se na manjkavosti koje end game ima, na koje mnogi igrači prigovaraju. No prije toga, idemo vidjeti što nam donosi.

Po pitanju priče fokus će biti na legendarnom imenu – Osiris. Istom onome po kojem je originalni Destiny nazvao svoj PvP mod – Trails of Osiris. Warlocku kojeg su izbacili, poslali ga u progonstvo. Premda je bilo mnogih ideja da se pojavi u prvom nastavku igre, to se nije ostvarilo, došlo je do promjene planova. Sada će se napokon pojaviti u igri, kao misteriozni lik koji je otkrio novu prijetnju te odlučio javiti Iroki Rey, svojoj nekadašnjoj učenici. No, ostaje jedno veliko pitanje, da li je i on sam prijetnja. To je nešto što ćemo tek morati otkriti.

Nova lokacija bit će Merkur, sa svim svojim pogodnostima kakve imaju i ostale mape koje Destiny 2 do sada ima. Ono što možda malo brine su informacije da će sama kampanja trajati svega dva do tri sata. Maksimalni nivo se podiže s 20 na 25, dok će maksimalna snaga skočiti s dosadašnjih 300 na 330, plus još dodatnih pet koje možemo dodati kroz modifikacije. Jedan od načina kako doći do nove opreme je i novi, zapravo stari, raid Leviathan. Da, isti raid, samo novo krilo sa potpuno novim zagonetkama i protivnicima. Te po svemu sudeći ne i zadnje krilo.

I to je samo dio stvari, kod nekih nisam išao u detalje, neke nam još nisu otkrili, to ćemo sami morati. No bit će zanimljivo vidjeti kako će se Curse of Osiris boriti s end game problemima koje Destiny 2 ima. Iako ja još nisam, mnogi su odavno dosegnuli 305 nivo i nemaju baš što puno raditi. Oprema nije toliki problem koliko dobiti točno onaj dio opreme koji želite – pogotovo zato što token sistem nije baš najbolji. Nasumično dobivati dijelove seta? Pogotovo zato što je mnogima važno imati unikatni vizualni izgled, prilično loša odluka. Prilično će indikativno biti kako će biti postavljene stvari na Merkuru – isti sistem će značiti kako nema pomaka.

Ako nas je Destiny 1 nečemu naučio je to da Bungie zna popraviti greške koje napravi. No isto tako, pokazali su kako su po nekim pitanjima vrlo tvrdoglavi te ne žele odstupiti od svoje ideologije, bez obzira koliko bi to pomoglo igračima. Još uvijek je lakše naći grupu ili pak klan van igre nego u samoj igri, što je pomalo poražavajuće za 2017. godinu. Isto tako, sva dosadašnja tjedna događanja nisu pružila ništa novo, nešto zbog čega se taj tjedan ‘trebate ulogirati’, za sada je samo (manje-više) kopiranje stvari iz prve igre.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.