Dodatne informacije (17/1): CD Projekt se oglasio putem službenog Twittera igre. Nakon preko 4 godine napokon su tamo nešto kazali, premda to nešto nije baš pretjerano korisno…

Originalna vijest (16/1): Prema informacijama koje dolaze iz Poljske, ove godine na E3 trebali bi dobiti trailer za Cyberpunk 2077. I ne samo to, trebao bi doći i demo koji će se iza zatvorenih vrata prikazati novinarima.

Informaciju donosi GYROnline, jedna od najvećih poljskih stranica posvećenih video igrama. Navode kako su to saznali iz dva izvora, premda ne navode izvore (što nije ništa pretjerano čudno). Informacija zvuči vjerodostojno, pogotovo ako se uzme u obzir kako je Witcher 3 prikazan na identičan način 2013. godine. Dvije godine prije svog izlaska.

Tu se postavlja pitanje kada bi Cyberpunk 2077 mogao izaći. Ako ponove identičnu strategiju, to bi značilo da je u planu za 2020. godinu. Drugi način gledanja je usporediti godine kada su izašli prijašnji projekti. Originalni Witcher izašao je 2007. godine, a zatim je svake četiri godine izlazio njegov nastavak. Ako bi se trend nastavio, to bi značilo kako je 2019. godina ona u kojoj ćemo dobiti Cyberpunk 2077.

CD Projekt je najavio Cyberpunk 2077 još 2012. godine, te nam je početkom 2013. godine dostavio trailer. Od tada pa do danas, informacije smo dobivali na kapaljku. Znamo kako će biti RPG, kako bi trebao biti open world principa i kako će imati multiplayer / online komponentu koja je izazvala lavinu panike među igračima. Strahuju kako su single player igre ‘mrtve’, što je studio opovrgnuo. I to je otprilike to. Nismo dobiti niti nove slike, a kamo li novi trailer. Platforme bi trebale biti standardne – PlayStation 4, Xbox One i PC.

U konačnici se postavlja pitanje da li je igra prerano najavljena? Moje mišljenje ide prema odgovoru da. Stvorilo se dosta priče i interesa jednom kada je igra najavljena, a zatim je pet godina zaboravljena u naftalinu, a sva priča oko nje je nestala. Gledano iz današnje perspektive, bilo bi bolje da su je najavili iste godine kada planiraju kazati puno više o njoj. No naglasak je na današnjoj perspektivi. Teško je znati kakvi su bili planovi u trenutku najave i koliko se toga promijenilo u tih pet godina. Danas je puno bolje najaviti igru kada imaš neke informacije o njoj, nego najaviti i pustiti fanove da čekaju.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.