Tijekom financijskog izvješća saznali smo kako će Cyberpunk 2077 dobiti DLC ekspanziju iduće godine. Uz to smo saznali kako je igra prodana u preko 18 milijuna primjeraka.

Usprkos svim problemima koje je Cyberpunk 2077 imao na svom početku, to je jako dobra prodaja za igru. Isto tako treba je i malo bolje analizirati. U prvih tri tjedna Cyberpunk je skupio 13,7 milijuna prodanih primjeraka. U idućih 15 mjeseci to je ‘svega’ preko 4 milijuna. U današnjem svijetu je prodaja najbolja prvih dana, ali jaka prodaja u godinama nakon nije čudna pojava, što ćete i sami vidjeti u idućim paragrafima.

Problemi su sigurno utjecali na prodaju. Kao što su utjecali i na to kada će DLC ekspanzija doći. Trebalo je popraviti sve probleme, nije pomoglo niti to što se sve to događalo u pandemijskom periodu, koji je dodatno usporio razvoj. Zbog toga sve dolazi osjetno kasnije nego što je bilo interno planirano. Štoviše, CD Projekt Red je o ekspanziji htio govoriti prije lansiranja igre, što vam govori gdje smo. Skoro godinu i pol nakon izlaska nemamo nikakvih konkretnih informacija.

Njihov drugi veliki projekt, Witcher serijal, premašio je 65 milijuna prodanih primjeraka, od čega je Witcher 3 Wild Hunt skupio preko 40 milijuna. Sve to je generiralo oko 200 milijuna dolara prodaje, dok je profit oko 50 milijuna dolara za fiskalnu 2021. godinu. Lijepe brojke, ali ujedno i problem kapitalizma, pošto to nije dovoljno, nego je loše kada je godinu ranije prodaja bila na oko 500 milijuna dolara, a profit na oko 250 milijuna dolara.

Možda će netko od glavešina shvatiti (neće) da je bilo bolje odgoditi Cyberpunk 2077 kako bi bio bolja igra, nego ga izdati do te mjere da jedno vrijeme nije bio dostupan za kupiti. Nadam se kako neće ponoviti grešku na nedano najavljenom Witcheru 4.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.