Bungie je najavio kako Destiny 2: Forsaken dolazi 4. rujna ove godine, čime započinje druga godina ovog popularnog MMO naslova.

Jedna od glavnih ideja koja se skriva iza svega što Forsaken donosi je ‘osluškivanja pulsa zajednice’. Mnogo toga što je tim čuo unutar zadnjih godinu dana će implementirati, s nadom kako će Destiny 2 u konačnici postati igra kakvu mnogi žele.

Krenom s pričom, ovog puta će nam partner biti Cayde-6, a putovat ćemo u Reef kako bi ulovili sve odbjegle zatvorenike iz Prison of Elders zatvora. (Zašto uopće imamo zatvor kada smo oružjem do sada sve sređivali?). Ideja je da to bude ‘tamnije poglavlje priče’, te da ima vibru osvete kao nekada u vestern filmovima. Uz sve to dolaze i novi neprijatelji. Na papiru zvuči dobro, no sve će ovisiti o tome što naprave – priča do sada nije bila jača strana Destiny serijala.

Druga nova lokacija bit će The Dreaming City, mjesto gdje će biti smješten novi raid. Razvojni tim kaže kako je to najveći raid koji su do sada napravili, uz ideju da se isti mijenja. Kažu kako raid prvog tjedna neće biti isti kao onaj nekoliko tjedana kasnije. Bit će zanimljivo vidjeti kako su to točno osmislili.

Gambit je pak novi mod, koji je kombinacija PvE i PvP komponentne. Dva tima od četiri se natječu tko će brže čistiti protivnike na svojoj strani, no isto tako, svako malo će moći poslati jednoga člana tima na protivničku stranu kako bi ih zaustavio u progresu. Naravno, tako da ih raznese.

Veseli i spoznaja kako će doći čak devet novih Super sposobnosti u igru. Vatreni čekič koji stvara tornado? Warlock koji ima opaku Void teleportaciju? To su samo neki od tih koji dolaze, a dolazi i novi tip oružja – luk i strijela. Meni osobno uvijek drago oružje, u kojoj god ga igri koristio.

Pew pew

Također dolazi i ponešto stvari za sve one koji neće kupiti Forsaken – kolekcije s kojima ćete moći lakše pratiti što ste skupili, a što ne. Trijumfi, koji su svojevrsni achievementi unutar igre, promjene za slotove oružja, više mjesta u banci i još ponešto.

Sve navedeno zvuči jako dobro, kao korak u pravom smjeru, za razliku od Warmind DLCa kojeg sam u recenziji prilično kritizirao. Veće je pitanje, hoće li se ljudi vratiti? Bungie se baš i nije iskazao u prvoj godini. Ako ste se odlučili kako vas zanima, već sada možete napraviti preorder, za jedno od tri ponuđena izdanja.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.