Devolver Digital odlučio je izaći na burzu. 4. studenog, u 9:00 po našem vremenu, kompanija koja je izdavač mnogim indie naslovima pojavila se na Londonskoj burzi, a trenutno je tamo procijenjena na 950 milijuna dolara, to jest skoro 700 milijuna funti.

U objavi koju su postavili na svoju web stranicu kazali su kako zaposlenici kompanije i dalje zadržavaju većinu dionica, objasnivši pri tome kako svaki zaposlenik ima svoj udio u kompaniji. Njih oko 200 koliko kompanija trenutno zapošljava. Isto tako treba kazati kako su i neki veliki igrači odmah uložili. Sony je javno objavio kako je jedan od ulagača, a premda informacijama sa tržišta, navodno je riječ o pet posto.

Također su u objavi spomenuli 4 razvojna tima – Croteam (Serious Sam, The Talos Principle), Dodge Roll (Enter the Gungeon), Nerial (Reigns, Card Shark) i FireFly Studios (Stronghold serijal). Već znamo kako su Croteam i Devolver sklopili brak (čime su neslužbeno postali hrvatska kompanija, jer sve što ima veze s našom državom automatski postaje naše), a izgleda da su i preostala tri tima postalio dio Devolver vlasništva. Potez koji ne treba previše čuditi, pošto je za očekivati posjedovanje vlastitih timova, uz vjerojatno nastavak izdavanja kvalitetnih indie naslova, kao do sada.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.