Trebalo je deset sezona da Diablo 3 dobije nešto što će novu sezonu razlikovati od prethodne. Ma koga ja to zavaravam? To što je došao Necromancer kao nova klasa i što je dostupan u ovoj sezoni ne mijenja činjenicu kako su Diablo 3 sezone potpuni promašaj.

Koja je razlika između dosadašnjih sezona? Pa osim činjenice da niti jedna do sada nije trajala jednak broj dana kao prethodna (najdulja pet mjeseci, najkraća niti dva mjeseca), te da bi u svakoj dobili par novih predmeta koje možemo nabrojati na prste ruku, koji postanu dostupni svima nakon što sezona završi te se likovi pretvore u ne sezonske. Apsolutno nikakva razlika. Jedno veliko ništa. Vidjeli ste jednu sezonu, vidjeli ste ih sve.

Potpuno frapantno mi je kako se ljudi i dalje vesele izlasku nove sezone. Kao da će se nešto u njoj dogoditi. Neće, no to me ne bi trebalo pretjerano čuditi pošto je opće poznato kako Blizzard ima svoju (gotovo fanatičnu) vojsku fanova. Svuda ćete vidjeti komentare kako sezona ne donosi ništa novo, bilo na njihovim stranicama i forumima, bilo na redditu, a u konačnici, opet isto, upakirano u novi šareni celofan.

No nije teško, mogli bi napraviti puno više sa tim sezonama, pogotovo kada ih je inspirirao Path of Exile. Da svaka sezona ima nešto po čemu je unikatna. Hoćete sezonu u kojoj nema paragon levela? Nema problema, evo je. Jedna u kojoj nećete dobiti set predmete? Isto tako validna opcija. Ili pak jedna u kojoj su paragon skill pointi potpuno drugačiji? Zašto ne? Pa zar je potrebno da sve bude ‘balansirano’ kako bi bilo zabavno. Može biti toliko opcija koje bi se dale ukomponirati tako da svaka nova sezona ima vlastiti identitet. No ništa od toga se ne događa, niti ima naznaka da će se događati, a razlog je prilično jednostavan – nema financijske matematike u tome. Diablo 3 je igra koja, za razliku od svih drugih Blizzardovih igri, nema jake mikrotransakcije.

Necromancer u ovoj sezoni? Zaista jako drugačije, prvo ste ga morali platiti, a onda su ga samo dodali uz ostale već poznate stvari, što osim tih par novih predmeta novu sezonu ne čini ništa drugačijom od standardnih likova. Kupio sam ga, složio u standardu, malo igrao, bio je zabavan. No sve to nema veze sa novom sezonom, koja je praktički ista kao prethodna, a bojim se kako će biti ista i kao slijedeća. Šteta, mislim da je uz sezona propuštena jedna velika prilika.


One thought on “Diablo 3 sezone su potpuni promašaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.