eFootball je jedno od najgorih imena koje danas možete čuti na tržištu. Isto tako je jedno od gorih iskustva u svijetu virtualnog nogometa. Sve to nakon slavnih dana koje su PES i Winning Eleven imali pod svojim krilom, prije nego je Konami odradio nepotrebnu promjenu bradna.

I dok će, kako stvati stoje, grozno ime ostati, Konami se nada da će uz 1.0.0. patch, koji izlazi 14. travnja, popraviti igru. Ne trebate imati neko veliko znanje u industriji da vam 1.0.0. zvuči kao početak. Taj patch je trebao doći na jesen prošle godine, a dolazi sada. To vam govori koliko je kompaniji trebalo za popraviti igru. Sukladno s time govori koliko je eFootball bio loš u samom startu.

Update neće doći na Andorid i iOS platforme, što također govori o problematici koju je igra imala i još uvijek ima. Konami je očigledno odlučio prvo uložiti na platforme koje mu više donose, jer budite sigurni da su jaki na dvije spomenute platforme da bi PC i konzole čekale. A upravo je prelazak na mobilne platforme razlog problema u kojima su se našli. Htjeli su maksimizirati zaradu, uključiti se na prilično dostupno tržište koje postaje sve unosnije iz dana u dan. Tim potezom su morali optimizirati igru i žrtvovati mnoge kvalitete koje su imali u prošlosti.

Sama ideja nije sama po sebi loša. Smisleno je uključiti mobilne platforme u svoj ekosistem, smisleno je preći na free to play model. Smisleno je pretvoriti virtualnu simulaciju u live service tip igre. Problem je u egzekuciji koja je odrađena kriminalno, što postaje sve češći modus operandi za Konami.

Hoće li eFootball postati bolja igra? Nije nemoguće, ali za to će trebati puno rada i truda. Kao i vratiti izgubljenu reputaciju koju su imali. Malo igri je to napravilo, ali nije nemoguće.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.