Nakon što ih je pandemija zaustavila zadnje dvije godine, ESA ne odustaje. CEO Stan Pierre-Loise u razgovoru za Washington Post je kazao kako se E3 planira vratiti dogodine, kao kombinacija događaja u živo i digitalnog događaja.

‘Koliko god volim te digitalne događaje, koliko god dosežu do ljudi, a mi želimo imati globalni doseg, toliko znamo kako postoji snažna želja da prisustvuju, da u živo vide jedni druge i govore o tome što čini izradu igri sjajnom,’ kazao je CEO pa nastavio. 2Mislim da ima prostora za fizički događaj. Mislim da je važno imati digitalni doseg. Kombinacija tog dvoje. Tu je kritični element onoga što mislimo da E3 može pružiti’.

Realnost je prilično drugačija. Za mnoge kompanije je E3 bio jako veliki trošak samo po svotama potrebnima za učestvovanje. Manje kompanije su zadnjih godina rezervirale sobe u okolnim hotelima i tamo imale prezentacije jer im je bilo osjetno jeftinije. A čak su i veliki počeli imati svoje prezentacije, prestali ovisiti o dolasku na E3.

ESA kao takva nije napravila ništa za industriju u zadnjim godinama. Nema tu nekih pokušaja stvaranja sindikata, koji su se počeli formirati zadnjih mjeseci, kako bi se zaštitili radnici. ESA je uvijek stala na stranu izdavača, koji su je zapravo i osnovali. Kao kada su rekli kako ‘loot boxes’ po njima ne spadaju u kockanje. ESA je tu samo radi novaca i ničega više. Ova godina je itekako pokazala da E3 kao događaj nije potreban. Barem ne u obliku kojeg smo imali do sada. Kako se sve može napraviti bez njih.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.