Početkom mjeseca saznali smo najnovije informacije za Dawntrail, ekspanziju za Final Fantasy 14 koja nam dolazi na ljeto ove godine. To je jedina informacija koju nismo dobili. Neke stvari u prezentaciji svega toga su me impresionirale, pogotovo način na koji su nadogradili prije najavljeni trailer kako bi dodali novo najavljene stvari.

Najzanimljivija stvar mi je bila najava novog joba. Pictomancer će biti ranged magical DPS koji u borbu nosi kist i paletu s bojama, a borba se svodi na kreiranje slika prirode, oružja ili okoliša koje će vam onda pomoći u borbi. Sreća po mnoge kako neće biti potrebno baš nikakva vještina u samom crtanju. Neće zahtijevati niti jednu klasu.

Kako će doći mnogi grafički elementi bit će napravljena osjetnija grafička nadogradnja igre. Nemojte sada očekivati kvantni skok, ali bolje osvjetljenje i sjene, više tekstura neke su od stvari koje će igru modernizirati. Samim time će i minimalni zahtjevi za pokretanje igre biti nešto veći nego prije.

Po pitanju rasa i tu imamo novitet. Moći će se igrati kao ženski Hrothgar, koji su po priči bili vrlo rijetki. Nova regija (kontinent) Tural će donijeti zanimljive gradove , uz mnogo inspiracije s oba američka kontinenta. Tuliyollal će biti grad u sredini svega toga, koji će imati inspiraciju u Meksiku i njihovoj kulturi. S druge stran Solution Nine je grad futurističkog izgleda napravljen od druge civilizacije, o čemu pretpostavljam da ćemo više saznati u priči.

To je samo dio stvari koje dolazi, updejtovi u toj ekspanziji bi trebali donijeti Blue Mage update, kao i novi job Beastmaster. Cosmic Exploration kao novi sadržaj, u kojem će se ići po planetima iako ne znamo baš puno više, kao i mnoge druge updejtova.

Za kraj teksta jedno priznanje – još uvijek nisam probao Final Fantasy 14. To je nešto što stalno govorim kako ću napraviti, pogotovo kada čujem same pohvale za taj MMORPG. Nekako se osjećam kao da sam dosta toga propustio što nisam bio uz igru od starta. Ali isto tako znam kako bi bilo upitno koliko bi imao vremena za još jedan MMORPG, jer World of Warcraft je nešto na što sam potrošio puno previše sati. Istovremeno osjećam da je vrijeme za ispraviti tu nepravdu, probati da znam što sam propustio.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.