Final Fanatsy 14 skupio je 25 milijuna registriranih igrača, objavio je to Square Enix. Time se nastavlja nevjerojatan uspjeh kojeg igra ima. Nakon što se poput feniksa ustala iz pepela.

Stvari nisu tako izgledale 2010. godine, kada je Final Fantasy 14 doživio kritički i komercijalni neuspjeh. Kulminacija toga bila je 2012. godine kada je igra ugašena. Čuli smo kako će se sve to probati ispraviti, ali malo tko je vjerovao u to. Trudi i rad se isplatio, pošto uz 2.0 verziju koja dolazi godinu kasnije kreće uspon. Takav da je prije par mjeseci objavljeno kako je ovo najprofitabilnija igra unutar dugovječnog Final Fantasy serijala.

Jučer je stigla i četvrta ekspanzija – Endwalker. I krenula je obarati rekorde na Steamu. Zapravo je bolje kazati kako su to krenulo događati i prije samog dana izlaska kada je skoro 100 tisuća igrača istovremeno igralo igru. Dosadašnji rekord bio je 67 tisuća, nakon što se dio World of Warcraft igrača prebacio, nezadovoljan razvojem u tom MMORPGu. Prije toga je rekord bio na oko 44 tisuće, iz sredine 2019. godine, kada je izlazila treća ekspanzija.

I to su samo Steam brojke, o PlayStation brojkama nemamo informacije.


One thought on “Final Fantasy 14 ruši rekorde

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.