Ako ste jedan od onih koji nestrpljivo očekuje Final Fantasy 15 morat ćete prekrižiti datum u rujnu i zapisati 29. studeni kao novi datum izlaska.

Direktor igre Hajime Tabara objasnio je kako su tu odluku donijeli pri završetku disk verzije. Nju su mogli poslati na štampanje i dohvatiti originalni datum izlaska, no nije im se svidio stupanj poliranosti igre. Mogli su je i dalje tako plasirati i napraviti ogromni patch za dan izlaska kako bi sve to popravili. No, razvojni tim se odlučio odgoditi igru, napraviti taj patch i postaviti ga na disk verziju kako bi olakšali svima onima koji imaju slab (ili uopće nemaju) Internet – izjednačiti startnu kvalitetu digitalne i fizičke kopije.

Pozdravljam ovu odluku. Video igre sve češće izlaze u veoma upitnom stanju, pogledajte samo količinu Early Access igri i kakav odnos postoji (ne kod svih razvojnih timova) prema razvoju takvih igri. Velike igre često dolaze pune grešaka (bez obzira koliko su dobre), a neke od njih čak očekuju kako će ih zajednica popraviti (Fallout 4 je dobio dobre kritike, premda mu se je jako gledalo kroz prste na sve probleme s kojima je došao). Upravo bi veliki timovi trebali paziti na kvalitetu. Jasno je meni kako, bez obzira koliko je velik tim, neće uočiti sve greške kao što će to napraviti milijunski auditorij, no to ne znači kako se ne trebaju truditi po pitanju razvoja. Trebamo tražiti poboljšanje kvalitete proizvoda na dan izlaska, pošto izraz konačni proizvod danas ima puno drugačije značenje.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.