Šest godina nakon što je Flat Kingdom došao na PC, prilično neočekivano je došao i na konzole. Malo čudno što je igri toliko trebalo, pošto je njen platformski puzzle aspekt kao stvoren za te platforme.

Premisa igre je vrlo jednostavna, 2D dimenziji prijeti jedan veliki problem koji se zove treća dimenzija. Da, zla treća dimenzija koja želi sve pokvariti, a nakon što princeza biva oteta, samo naš heroj može spasiti stvar. Flat je malo stvorenje koje može mijenjati oblik, što će biti ključ svega. Njegova tri oblika su krug, kvadrat i trokut. Svaki sa svojim prednostima i manama, te je cijela igra koncipirana oko toga, škare papir kamen mehanike u kojoj kvadar dobiva trokut, koji dobiva krug, koji dobiva kvadar.

To se odnosi na sve u igri, uključujući i protivnike kod kojih morate prepoznati o kojem se obliku radi kako bi koristili ispravni da ih porazite. Nema borbe, ako ste u pravom obliku, porazit ćete ih, ako niste, nećete. Problem zna biti prepoznati o kojem se obliku radi kod protivnika, nekada to nije odmah jasno nego morate čekati da napravi napad kako bi bili sigurni.

Svaki od tri oblika ima svoje prednosti. Kvadar je veliki i težak, te je idealan za probijanje prepreka. Kao kompenzacija na to je njegova sporost. Krug je nešto što bi rekli da je standard platformskog iskustva, uz standardni dupli skok. Trokut pak ima brzinu, ali ima problema sa skakanjem. Prebacivanjem kroz oblike možete proći sve prepreke, možda ne odmah. Tu dolazimo do borbi protiv završnih neprijatelja na svakom od šest nivoa. Te borbe su malo zamorne i svode se na izbjegavanje napada dok se ne pojavi slaba točka koju treba iskoristiti. Zamorni su zato što nisu nešto pretjerano zabavni i traju mrvicu predugo. Kada ih porazite, otključat ćete novu sposobnost za neki od oblika. To je važno jer će otvoriti neke nove puteve na nivoima koje ste već prešli. Kako svaki nivo ima 80 novčića za skupiti, neke od njih ćete moći tek kad nabavite potrebne sposobnosti. Novčići služe za nadogradnju života, ali isto tako i za otključati pravi kraj igre.

Flat Kingdom nije zahtjevna igra, spada u kategoriju onih uz koje možete odmoriti, pogotovo nakon napornog radnog dana. Zabavna za odigrati, no ne spada u najbolje što ova industrija nudi. Kada dodate zgodan vizualan izgled, jako dobar soundtrack i pristupačnu cijenu, ima naslova uz koje možete puno lošije proći.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.