U borbi za medijskim prostorom izdavači traže nove načine kako se promovirati, neki od njih su dobri, neki od njih ne. U koju po vama kategoriju spada najava nekih novih opcija za Football Manager 2018? Ja ću je svrstati u dobru i zabavnu, pogotovo što dobro ocrtava situaciju u nogometu, koji je u toj igri alfa i omega. Glasine, nagađanja, novinari koji moraju znati odmah sada odmah kako bih navijači znali odmah sada odmah.

Glavne promjene za Football Manager 2018 su nova grafika za match engine, promijenjeni sistem skautiranja igrača, poboljšan dizajn stadiona i sama prezentacija utakmice, veća dubina sportske znanosti i taktike te u konačnici nešto iza riječi ‘dinamika’ o čemu šef nije htio sada govoriti nego će više o tome kazati tijekom idućeg mjeseca. Trenutno je zauzet dovršavanjem igre, a mnogi zlobnici su kazali da se to neće dogoditi sve do siječnja kada će, kao i prethodnih godina, napokon doći patch koji će popraviti igru. Jesu li zbog toga zbilja zlobnici? Opaske radi, trenutni datum izlaska igre je 10. studeni.

Što to sve u konačnici znači? Iskreno, nemam pojma. S vremena na vrijeme zaigram, ali moji zlatni dani igranja ovog serijala bili su u srednjoj školi. Znate, onda kada nije bilo svih tih sjajnih grafičkih prikaza koje danas imamo, to je bilo vrijeme kada smo utakmice pratili u tekstualnom obliku. Tada se igralo, ponajprije s Manchester Unitedom, premda mi je jedno od najzanimljivijih iskustva bilo voditi Athletic Bilbao, klub koji ima politiku igranja samo s Baskima koju igra vjerno prati. Te sezone sam završio drugi u prvenstvu, ispred Real Madrida, no devet bodova iza Barcelone. Bio sam spreman na drugu sezonu kada mi je umro HDD, a kako tada nije bilo cloud save opcije, sve je prohujalo s vihorom.

Football Manager danas ima kultni status, ljudi je igraju kompetitivno, postoje vjerne zajednice koje analiziraju sve što se u igri analizirati da. Bilo da prate koji su igrači dobri unutar kojeg cjenovnog ranga ili da se traži igrač koji će idućih 15 godina biti kamen temeljac kluba. Ovo će biti 14. nastavak u serijalu, a ako brojimo i sve napravljeno prije raskola, kada su bili pod imenom Championship Manager čiji početci datiraju još u 1992. godinu. Možda u budućnosti bude još kakvih sličnih problema, no jedno je prilično sigurno, menadžersko nogometna simulacije će nastaviti dalje…


One thought on “Football Manager 2018 najavio neke novitete

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.