Kao što smo već najavili, Football Manager 2018 imat će ponešto noviteta za ovogodišnje izdanje. Razvojni tim je odlučio malo po malo ih objavljivati, za sada su izdali dva videa koja govore o njima.

Prvi govori o toliko spominjanoj dinamici i moram priznati kako sve navedeno djeluje prilično zanimljivo. Imati važne ljude u svlačionici koji mogu pomoći ili odmoći idejama koje kao trener imamo je nešto sa čime se treneri svakodnevno susreću. Od onih grupa koja krenu bojkotirati trenera te u konačnici uzrokuju njegovu smjenu pa do onih koji su krtice koje javljaju medijima. To je u stvarnom životu, a koliko će to biti dobro implementirano u igri tek ćemo vidjeti. Premda, nekako sam osjećaja kako će ovo biti puno bolje i konkretnije dogodine, kada zajednica da svoje ideje i kada se isprave nedostaci kojih će zasigurno biti.

Drugi fokus je na scoutingu i potpunom redizajnu istoga. Moram priznati kako mi se novi sistem (isto tako) jako sviđa. Sviđa mi se ideja da ću imati konkretan iznos kojeg želim uložiti u tu granu, te da ću isto tako moći izabrati profil koji će točno odgovarati mom klub. Čini mi se da će to u jednu ruku dodati dozu realnosti, a u drugu dati bolji alat s kojim ćemo moći raditi. Sigurno će to biti još jedna doza kompleksnosti koja bi mogla dodatno zakomplicirati igru. To je problem kojeg se mnogi pribojavaju, da igra postaje previše kompleksna. Barem oni koji ne igraju fanatično.

Treća nova stvar je prilično velike promjene u taktičkom aspektu igre. Također još jedna stvar koja istovremeno izgleda kao olakšanje i otežanje igre. Lakše snalaženje, ali jako puno opcija, također nešto što je svakodnevno prisutno u nogometu. Nove opcije za pojedine pozicije, pošto je nogomet podosta evoluirao od kada su one ustoličene. Kao i opcija da održite timu govor prije utakmice kako bi im dali do znanja što od njih taj dan očekujete.

Četvrti video je možda i najbolji, meni barem je. U njemu se govori o sportskoj znanosti, pogotovo o ozljedama i kako utjecati na njih. To je ono što me veseli. Neću moći utjecati na one u utakmicama, ali ću itekako moći smanjiti količinu istih na treninzima – taman kada mi se prije derbija ozljedi ključan igrač. Sada ću imati uvid u to i moći ću modificirati treninge sukladno trenutnom stanju igrača. Mislim da je ovo jedan veliki korak u pravom smjeru.

Fantasy draft će imati prilično značajnu funkciju u ovoj inačici igre. Video ispod točno pokazuje što je razvojni tim osmilio. I dok na prvu ruku to sve izgleda sjajno, složit ću se sa mnogima koji kažu kako da je to nešto što nije pretjerno važno, zato što multiplayer nije ono što je ovu igru dovelo do kultnog statusa. Ako budem igrao moj fanatsy draft će biti za solo igranje, no što će mi on kada mogu uzeti neki klub i probati dovesti u njega sve igrače koje bih tako draftao.

Kako opcije budu dolazile tako će ovaj članak dobivati novi sadražaj.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.