Funcom je imao prilično zanimljivo financijsko izvješće za zadnji kvartal financijske 2018. godine. Osim što su imali najprofitabilniju godinu do sada, najavili su kako se Dune serijal vraća među video igre.

CEO kompanije Rui Casais je kazao kako su dogovori ekskluzivno gaming partnerstvo s Legendary Entertainment, ogranom filsmkog studija zaduženog za ovakve stvari, kako bi napravili video igru bazirano po knjigama Frank HerbertaDina po naški, ili Dune u originalu. Riječ je o šestogodišnjem dogovoru u kojem će izdati minimalno tri igre za PC i konzole od kojih će jedna biti ‘open world multiplayer’. Ne nas ne bi trebalo začuditi, iz dva razloga. Takvo što je često zanimljiv izbor igračima, a isto tako Funcom je poznat po svojih MMO naslovima, kao Conan Exiles, Secret World ili Anarchy Online. Predprodukcija ovog projekta bi trebala krenuti do kraja godine.

No što bi mogle biti preostale dvije igre? Kao jedan od prvih žanrova koje padaju na pamet je RTS – Dune 2 iz 1992. godine (kojeg potpisuje danas zatvoreni Westwood Studios) je jedna od najvažnijih igri u povijesti, koja je utjecala na razvoj kompletnog žanra. Samo u tom slučaju bi trebalo pristupiti vrlo oprezno. Ta igra je kultni klasik, ali nema gotovo nikakvu poveznicu s time gdje je industrija danas, preko 25 godina kasnije.

Kada bih ja morao birati, i kada bi radili prema mojim željama, onda bi izbor bio neka akcijska avantura po uzoru na Uncharted serijal (barem produkcijski, ne nužno i pričom), ili RPG koji bi nas uveo u prekrasan svijet začina. Zašto kažem prekrasan? Zbog recenzije knjige, koja je bez ikakvog razmišljanja pravi klasik.


2 thoughts on “Funcom dogovorio minimalno tri Dune igre

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.