Izdavač Asmodee Digital je najavio kako Gloomhaven, digitalna adaptacije igre na ploči koja je došla na Steam prije dvije i pol godine, dolazi na konzole. To je dobra vijest, lošija je to što se to neće dogoditi ove godine nego tek iduće.

PC verziju napravio je Flaming Fowl, dok će verziju za konzole napraviti Saber Interactive. Nakon dvije godine u early access fazi igra je izašla s preko 250 misija, gdje kao i u igri na ploči otključavate likove, predmete i odigravate kampanju koja ima preko sto sati igranja. Mehanika borbe je u obliku strategije s kartama, a prije dva tjedna došao je DLC Jaws of the Lion, također dodatak u svijetu igara na ploči.

Gloomhaven je krenuo putem Kickstartera 2015. godine, tada su skupili skoro 400 tisuća dolara. Zatim su uslijedile mnoge pohvale za tu igru na ploči. 2020. godine ponovo se vraćaju na Kickstarter, ovog puta kako bi napravili Frosthaven, nastavak igre smješten na hladni sjever. Tu su skupili skoro 13 milijuna dolara, što je danas četvrti najveći iznos skupljen na platformi. Ta igra na ploči još nije izašla, trebala bi kasnije ove godine. Nekako je za vjerovati kako bi i onda mogla dobiti digitalnu adaptaciju.

Popularnost dodatno potvrđuje je ta otvorenost da zajednica kreira svoj sadržaj, pa tako postoji kampanja imenom Crimson Scales koju su napravili fanovi. Za koju se skupilo oko tristo tisuća dolara i gdje je prva pošiljka kompletno rasprodana te se čeka druga. Tko zna, možda i to dođe kao zasebna igra ili DLC u svijet video igri iz svijeta igri na ploči.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.