Dodatne informacije (8/3): Studio je odgovorio kako trenutno nema nikakve najavu za PlayStation 4 i Switch konzolu. Niti da imaju ETA za Xbox One verziju, samo kažu kako port dobro napreduje.

Originalna vijest (6/3): Nije sve crno u Grim Dawn svijetu, štoviše, trenutno je vrlo veselo pošto je razvojni studio najavio novu ekspanziju.

Za one koji nisu upoznati, Grim Dawn je akcijski RPG, nešto u maniri Diabla 2 ili Titan Questa. Ovo potonje je možda i ‘bolji opis’ kada je razvojni studio Crate Entertainment nastao 2008. godine od bivših zaposlenika studija koji su izrađivali upravo tu igru. Nakon preko šest godina razvoja, Grim Dawn je napokon ugledao svijetlo dana 2016. godine, a nije imao problem naći igrače, pogotovo nakon što Diablo 3 nije uspio zadovoljiti fanove žanra.

U listopadu prošle godine stigla je prva ekspanzija Ashes of Malmouth, a najava kaže kako će Forgotten Gods doći u drugoj polovici ove godine. Sama najava je došla na službenom forumu gdje razvojni studio konstantno komunicira s zajednicom te ih redovito obavještava o tome na čemu trenutno rade.

I dok ćemo morati pričekati iduću takvu objavu za više informacija oko ekspanzije (za dva tjedna), ipak neke stvari znamo. Forgotten Gods nas vodi u pustinju iza Erulanskog carstva, u potragu za ruševinama grada čije tajne nikada nisu trebale biti uznemirene. U gameplay perspektivi to znači nove sposobnosti, novi neprijatelji, novi predmeti, novi gameplay modovi kao i dosta poboljšanja koja su definirana kao ‘quality of life’.

Grim Dawn je za sada izašao samo za PC gdje je skupio preko milijun prodanih primjeraka. No tu nije kraj njegova puta, trenutno se radi na Xbox One verziji. PS4 ili pak Switch? Poslao sam im upit pa ćemo vidjeti što kažu.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.