Kada je riječ o (isključivo) multiplayer igri onda uvijek postoji bojazan kada će priči doći kraj. A sve je bliži onaj za Heroes of Newerth koji je dobio svoj zadnji veliki update.

Vratimo se skoro 10 godina u prošlost, kada još MOBA scena nije bila jaka. Krajem travnja 2009. godine Heroes of Newerth ušao je u beta fazu, nakon što su bili u izradi od 2005. godine. Na njihovu žalost, izgleda da su zakasnili, pošto je svega nekoliko dana ranije League of Legends ušao u zatvorenu betu. Direktan dvoboj kojeg će LoL u konačnici dobiti. No to nije bila jedina greška koju je Heroes of Newerth napravio u svojim koracima, puno veća je bila ona koju su napravili jednom kada je igra izašla, a to je fiksna cijena od 30 dolara, dok je konkurencija ostala u modelu besplatnog igranja. Tu grešku su probali ispraviti godinu kasnije, prelaskom na taj model. Možda bi im i uspjelo, no došla je jedna najava na koju nisu računali – Dota 2.

Pogled na to kako su igrali najbolji od najboljih unutar igre.

Heroes of Newerth je bio skoro pa klon originalne Dote, a ako ista dobiva nastavak, bilo je jasno kako njihova budućnost postaje upitna. 2015. godine Garena preuzima ono što je do sada radio S2 Games, stvaraju Frostburn Studios kako bi nastavili razvijati igru. 2018. godine prestaju objave na socijalnim mrežama, a ove godine dolazi patch 4.7.3. za kojeg razvojni tim kaže kako je ovo zadnji veliki patch, kako će budući biti minorni balansi i ispravljanje bugova, ako bude potrebno. To će za sve one članove zajednice koji i dalje uživaju u igri, koji su ostali vjerni igri nakon desetljeća uz nju, te u međuvremenu nisu prešli na druge MOBA igre.

Patch izlazi idući tjedan, a koliko će ta mala vjerna zajednica još držati igru na životu? To tek trebamo saznati. Možda se ugasi do kraja godine, a možda budu tu još jedno cijelo desetljeće. Tko, zna, možda i nekim čudom ponovo ožive igru…


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.