Nakon preko desetljaća aktivnosti Heroes of Newerth je jučer zatvorio svoje servere. Najavili su to još krajem prošle godine, a jučer je došao konačni dan s kojim je još jedna MOBA otišla u povijest.

Službeno izašao 2010. godine, nakon pola godine u beti, Heroes Of Newerth je došao u vrijeme najveće tranzicije za žanr. U vrijeme kada je žanr iz moda u drugim igrama počeo postajati zasebne igre. Borba na tržištu za naklonost igrača. Iako su ih imali, Dota 2 i League of Legends su u konačnici dobili ogroman dio tržišta koje imaju i danas.

Dio razloga tome što su serveri danas ugašeni leži i u tome kako je igra krenula, a to je opcijom da se plati cijena kako bi se ista igrala. Nešto što drugi na tržištu nisu napravili nego su dali besplatan pristup. Probali su kompenzirati prelaskom na različite verzije free-to-play modela, ali tada je već bilo kasno.

Na žalost, mnoge igre će ovako završiti. Nadam se da će se u budućnosti naći solucija za to, pošto borba za očuvanje igri sve više uzima maha. Dozvoliti neprofitnim organizacijama preuzimanje koda koji će im dozvoliti da je s vremena na vrijeme pokrenu na svojim serverima. Tipa jednom godišnje, ako ne i rjeđe od toga.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.