Karazhan. Mjesto koje se u vrlo pozitivnom svijetlu urezalo u sjećanje svim ljubiteljima World of Warcrafta. Jedan od raidova koji će biti hvaljen na svojoj tematici i originalnosti – pogotovo predzadnja borba koja je doslovno partija šaha. Sada ta lokacija dolazi u Hearthstone kao sedma po redu ekspanzija, avantura nazvana One Night in Karazhan.

Dom mističnog Medivha u ovoj avanturi postat će mjesto koje podsjeća na groznicu subotnje večeri – na jednu ogromnu zabavu na koju su svi pozvani (ako plate za krila koja će Kazathan imati). I dok jedva čekam vidjeti što su napravili, postoji jedna mala zabrinutost – to što sve izgleda kao velika šala, a ne toliko ozbiljno kako neke ranije avanture koje je Hearthstone imao. Za kvalitetu proizvoda to nužno ne znači puno, do sada je svaka avantura bila kvalitetna, očekujem da će se isto nastaviti.

Avanture su mi puno draže nego ekspanzije koje su ogromni set karata – iako je Hearthstone igra u kojoj se igra protiv drugih ljudi, lijepo je imati odmak, igrati protiv umjetne inteligencije u solo izazovima. Neki od njih, pogotovo u zadnjoj ekspanziji, pomaknuli su granice, uveli su neke potpuno nove i zabavne koncepte – polako postaju mjesto gdje Blizzard može testirati nešto novo, vidjeti kako se to ljudima sviđa i nastaviti dalje na tome. Upravo zato se veselim šahovskom dvoboju koji će biti jedna od borbi koje će One Night in Karazhan imati – bit će zanimljivo vidjeti što su za njega pripremili.

Šah i jedna noć?

Po pitanju karata morate se pripremiti na dvije stvari – na one tematske koje se baš i neće igrati u kompetitivnom igranju (barem ne za sada, možda kasnije kada se promijene dozvoljene ekspanzije), ali i na one koje već sada izgledaju kao nadogradnja za već postojeće super jake deckove – Blizzard želi (i mora) dati određeni broj karata koje su kompetitivne pošto u protivnom dio ljudi neće kupiti ekspanziju. Sve će to promijeniti balans snaga, izrodit će se potpuno nova meta, što je sasvim normalno, svaka ekspanzija to napravi. Samo, polako postaje problem što stvari izmiču kontroli, postoji prevelik broj karata koje su u trenutnim kombinacijama prejeftine za svoju kvalitetu – Evolve Shaman je jedan od najboljih primjera toga.

Nisam siguran hoće li se Blizzard s time pozabaviti, ali bi se trebao pozabaviti s novim modovima. Jeste, Tavern Brawl je super i to je razlog zašto se svaki tjedan vraćam igri, no nije mi jasno zašto ne implementiraju turnirska natjecanja unutar same igre. To sam već spomenuo prilikom The Grand Tournament ekspanzije, ponajprije zato što Starcraft II ima integriran turnirski sistem igranja unutar same igre. Što znači kako imaju tehnologiju za to. Isto tako, mnogi (ali ne i ja) zagovaraju neku co-op opciju, što smo imali naznake u Brawlu, no za sada ništa konkretno od toga.

One Night in Kharazan dolazi 11. kolovoza, donijet će 45 novih karata i 13 boss borbi.

Hearthstone One Night in Karazhan cijena


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.