Vrijeme je za novi tjedan, vrijeme je za novo igranje. Ipak, dio vikenda nam je otpao na druženje prilikom jednog rođendana, možda bi u nekoj drugoj situaciji pisali kako smo igrali neku igru na ploči, al’ ovog puta nismo. Samo smo jeli, pili i pričali. I usput, slavljenici, koja u trenutcima dok ovo pišemo igra Ori and the Blind Forest, želimo još jednom sretan rođendan.

Pavle: Tjedan prošao u iščekivanju Path of Exile ekspanzije, i na dan izlaska, u petak, naravno nisam stigao igrati. A bome niti idući dan, iako se nisam nimalo žalio zbog toga, nisam mogao od previše hrane. Ali zato mi je cijela nedjelja otišla na to, a sve ostalo je manje bitno. Ali bilo je tu i drugih igara naravno, pa da krenemo:

Path of Exile Ascendancy

Path of Exile

Za razliku od svih prijašnjih većih updateova, s ovim (nekim čudom) nisam morao ništa mjenjati u skill treeju kod lika kojeg sam planirao igrati, tako da sam odmah mogao krenuti s akcijom. Pošto je nova ekspanzija uvela u igru podklase za već postojeće klase, prvo sam pogledao malo na internetu što točno trebam učiniti da otvorim taj novi skill tree. I onda mi je pao mrak na oči. Nije da je nešto toliko teško, koliko vremena oduzima. 3 prolazka kroz novu ‘zonu’, labirint, su potrebna kako bi se u potpunosti otključala podklasa, i tako sa svakim likom. Kojih imam previše. Ali prošao sam kroz taj labirint, 3 puta, i više nego zadovoljan sam rezultatom. Ali kvragu, za igru koja se hvali hrpetinom mogućih buildova za likove, i koja u startu svima da 25 character slotova, s mogućnošću kupovine još, bio bi red da su za postojeće likove visokog levela bar dali nekakvu opciju da se ubrza sve to. Par odigranih mapa da testiram svog poboljšanog Maraudera, i sada je vrijeme za razmišljanje o nekom novom buildu, za novu privremenu ligu.

Speedrunners

Petnaestak odigranih ranked utrka, i dalje polako ali sigurno napredujem prema idućem ranku. Povremeno i dalje radim glupe početničke greške, ali se polako privikavam na igru i tempo, većinu mapa dovoljno dobro znam da sam sebe ne izbacim iz utrke zbog gluposti.

League of Legends

3 partije, 2 poraza, 1 pobjeda. Isto kao i zadnji put kada sam pisao o LoL-u, ali s nešto manje nervoze, pretpostavljam. Ali zbilja bi bio red da si nađem neko društvo za LoL da neki normalan tim imamo. Još kad bi se Vedran udostojio igrat malo…

Guild Wars 2

Igrao SPvP i žalio se Vedranu koliko me iritiraju nove specijalizacije koje su prejake naspram ‘običnih’ klasa. I žalio se Vedranu na glupe ljude koji ne znaju igrat, i slušao njegove žalbe za iste stvari. Kvragu, znam da ANet mora nekako prodati ekspanziju, ali neka balansiraju klase kako treba a ne da svaka klasa ima samo jedan build koji se igra. Al’ no dobro, više pobjeda nego poraza, više loota od toga nego što sam očekivao, i polako napredujem prema ranku 20 da mogu i ranked počet igrat prije nego što sezona završi. Iako, sa Path of Exile ekspanzijom sada, pitanje koliko ću ovo igrati.

Nuclear Throne

Malo uranjeni poklon za rođendan u kojem uživam. Iako sam umro već previše puta, i sramotio se koliko sam loš sa daily runom, i nisam niti jednom prešao igru, ali svejedno uživam.

Nuclear Throne screenshot

Vedran: Iza mene je bio prilično naporan tjedan s poslovne strane, tako to biva kada je kraj mjeseca u pitanju. Bilo je puno manje vremena za igranje od planiranog, al’ što ćeš, takav je život.

Guild Wars 2

Počela je druga sPvP sezona u GW2. U prvoj nisam sudjelovao pošto većim dijelom nisam igrao, a onda kada jesam nisam uspio nabiti rank 20. Bio sam jako blizu, uz malo više truda sam mogao i tada uspjeti. Uz par normalnih partija došao sam do ranked opcije – to je bila moja glavna zanimacija tijekom ovog tjedna. Igrao sam partiju za partijom (premda to nije onoliko puno koliko vam možda zvuči), u početku je išlo dobro, a kako sam rastao rankom tako sam shvatio kako postoji jako puno problema koje bi trebalo srediti. Prvi i osnovni je stil igranja, ako ne igrate određenu specijalizaciju nemate tamo što tražiti, ponajprije mislim na ove nove koje su došle u ekspanziji – to potpuno ubija balans. Drugi problem je u klasama, pod hitno bi trebalo limitirati odnose u partijama, što čujem da će i napraviti. Svako malo bih naišao na partiju u kojem više od pola igrača igra Necromancera (uključujući i mene) – jednom čak sedam od deset igrača. Treći problem su afk igrači koji odmah odluče kako ne žele igrati. Uz sve to, imao sam niz od devet uzastopnih poraza, a u sedam od tih devet partija bio sam najbolji igrač tima, to ima veze s trenutno slabim matchmakingom koji baš ne pazi da su timovi podjednako jaki. Nema veze, bilo je zabavnih partija i bilo mi je drago igrati. Tu i tamo sam ubio kojeg world bossa, u nedjelju sam otišao na guild misije te napokon kupio Ascended ring. I na kraju, podigao sam Rangerica na maksimalni lvl. To je tek drugi lik koji mi je maksimalni level, a to sam postigao koristeći knjige koje mi korištenjem daju level. Imao sam ih jako puno, dovoljno da ću ubrzo imati novog lvl 80 lika.

Guild Wars 2 Ranger screenshot
Ranger koji je previše puta gledao Robin Hooda

World of Warcraft

Došlo je doba mjeseca kada treba skupiti za novi token. Premda nisam baš puno napravio po tom pitanju, imam trećinu potrebnog iznosa. Imat ću dovoljno vrlo brzo.

Hearthstone

Sva sreća što ovog puta veljača ima 29 dana, u protivnom se ne bih sjetio kako je mjesec pred svojim krajem te da bi bilo dobro nabiti rank barem na 20. To sam i napravio, par partija, sve pobjede i to je to. To sam napravio još u ponedjeljak, a do kraja tjedna se nisam udostojao ulogirati kako bih pobrao nagradu…

Diablo III

Bio sam samo kratko u igri, vidio sam kako u ožujku postaje dostupan tajni cow level. Ušao sam u njega, dovršio ga i to je generalno bilo to. Nisam imao vremena, a niti volje za više.

Sid Meier’s Civilization V

Egipat je osvojio čitavi svijet, svi gradovi su pod kontrolom. Ljudstvo, njih 380 milijuna, je sretno. Bravo ja, premda je za osvojiti jedan grad trebalo oko osam minuta očitavanja koliko sam daleko dogurao u igri, a nemam slabo računalo.

Cities Skylines

Nastavio sam graditi grad, nekih sat, sat i pol tijekom svih tjedan dana. Složio sam veliku metro mrežu diljem grada, počeo sam postavljati luke za prijevoz robe i putnika putem vode, vlakovi također dobro rade. Dodao sam pokoju školu, dosta vatrogasnih postaja, još jedno smetlište. Samo, u nekim dijelovima grada promet je u ogavnom kolapsu…

FIFA 16

Malo nogometa na PS4, ništa više, ništa manje.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.