Drugi dan Infogamera donio je novu rundu igranja. Evo što je danas bilo na rasporedu, ponovo abecednim redom.

Absolute

AbsoluteNe mogu puno reći o ovoj indie igri, za sada je samo corridor shooter u kojem mi se puno više sviđa koncept i plan za budućnost nego ono što trenutno je. A za sada je čisti tehnički demo koji bi u budućnosti trebao dobiti RPG sistem nadogradnje lika, razna pojačanja, regeneraciju healtha i slično. Za sada toga nema, ali neka vas to ne zaustavi, probajte igru, ovo je tek njen početak, a svi moraju početi od negdje.

Web stranica

Agenda

AgendaJedna igra po studiju je pravilo kojeg sam se do sada držao pa neka tako i ostane. Bear With Me je blizu kraja, a Nephil’s Fall je u izradi nakon uspješne Kickstarter kampanje. To su dvije igre koje sam vidio lani. Exordium je još imao mobilnu / PC igru Zero Reflex koja je pokazala kako imam reflekse krepana konja, no ništa mi nije zapelo za oko kao Agenda. Strateška igra koja će biti za PC i tablete u kojoj je cilj ostvariti svjetsku dominaciju kroz pet različitih utjecaja moći. U ono kratko vremena što sam igrao to nisam uspio, al jednom kada izađe i kada se ja toga primim… Patite smrtnici, svijet je moj.

Web stranica

Battle fur Bamboo

Battle fur BambooIma način kako bi Hrvatska i Slovenija mogli srediti spor oko granice, i ovaj pravni i ovaj sada oko imigranata. Trebali bi napraviti što smo dečki i cure iz slovenskog tima, koji nosi ime po crvenoj pandi, i ja napravili. Odigrati partiju njihove kompetitivne video igre za tablete i pametne telefone. Crvene pande koje se na mapi napucavaju, iako sam loš u mobilnim igrama bilo je vrlo zabavno. Čak sam postao dobar nakon par poteza. Ne znam tko je pobijedio, bio je bug koji nije brojao rezultat, al na kraju nikoga nije bilo briga. Zabavili smo se i popričali.

Web stranica

Brodding

BroddingPostoji li bolji način da u četiri riječi opišem Brodding od stick figure fighting game? Mislim da ne. Ako vas opis na prvu ruku odbije mislim da imate neki problem. Bilo mi je prilično zabavno odigrati koju rundu igre s potpuno nepoznatim ljudima, a budite sigurni kako bi bilo još zabavnije doma na kauču s društvom uz čašicu razgovora, ili barem piva. Igra je prilično button mashing i baš zbog toga će to biti jedan od zabavnijih štandova tijekom ovih dana.

Web stranica

Columnae: A Past Under Construction

ColumnaePoint and click avanture često bivaju zaboravljene naspram svih velikih naslova koji izlaze, zaboravlja se koliko je to dobar žanr za ispričati sjajnu priču. Dobrodošli u steampunk svijet koji će imati osam poglavlja i nećete ih igrati fiksnim redom zato što priča neće biti linearna. Odluke će ovisiti na prošlost i budućnost. Sama ideja toga mi se sviđa. Grafički je sve izgledalo super, a sam gameplay nije ništa drugačije od standarda žanra. Kako je ovo demo može biti malo teško pokazati o čemu se radi, ipak je naglasak na priči. I grizem se pošto nisam pitao da li je ženska s početka demoa jedan od važnijih likova kasnije. Imam osjećaj da je.

Web stranica

Free the Witch

Free The WitchPrva stvar koju sam napravio kada sam došao doma je skinuo na svoj iOS ovu zaraznu igru. Ima nešto u meni zbog kojega volim connect 3 princip, a upravo je to igra s kojom je najveći studio na ovim prostorima došao na ovogodišnji Infogamer. Hardcore igračima ova igra će izgledati neozbiljno, njihov problem. Eipix je štand do kojeg volim navratiti, mislim kako malo tko ima takav smisao za humor, a kako čujem planiraju doći i dogodine. Znam kako nisam ciljana publika za većinu vaših igri, no nema nikakve veze, nastavite ovu uspješnu poslovnu priču.

Web stranica

Follow the Leader

Follow the LeaderProbao sam dvije igre koje je Binx napravio, Point the Way, Josh! i Follow the Leader. Dotnnection nisam probao. Za ovaj opis odlučio sam se za ovu srednju. Riječ je o vrlo ranoj fazi i zanimljivom konceptu u kojem kao još nedefinirani objekt, za sada ste običan kvadrat. Kako igra napreduje tako dobivate male kompanjone kojima možete manipulirati, pomalo u maniri Pikmina. Sve to će vam biti potrebno za ovaj simpatičan puzzle platformer koji mora postati igra, a ne samo projekt. Ovo je nešto što bih ja bez problema zaigrao, pogotovo na konzoli.

Web stranica

Pet Bots

Pet BoysTko bi rekao kako ću na gejming konvenciji vidjeti nešto što govori o tome kako ljudi previše igraju video igre? Pa eto, mobilna igra kojoj je to priča. Posljedica toga je grad koji je ostao bez energije i Pet Bots ekipa koja radi na tome kako bi to stanje vratila u normalu. Nisam se baš naigrao pošto moje igranje na mobitelu je toliko trapavo da teško dođem daleko iz prvih nekoliko pokušaja. Al’ bilo je zabavno i šaljivo.

Web stranica


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.