Blizzard je objavio raspored za Blizzcon i praktički nam je kazao ono što smo znali onog trena kada je završila Gamescom konferencija – stiže nam World of Warcraft ekspanzija. Sve upućuje na to, od satnice pa do službenog postera za Blizzcon, Jaina Proudmoore kao centralna figura, uz sve glasne koje kazuju kako će se iduća ekspanzija vrtjeti oko nje.

Vrijeme je pravo, Legion je na tržištu od kraja kolovoza 2016. godine, to jest preko godinu dana. Pričom su došli do jedne dobre točke za stati i prebaciti se dalje na nešto novo. Štoviše, već imamo najave kako nećemo dobiti ništa veliko, a u povijesti imali smo periodu u kojima preko godinu dana nismo dobili novi sadržaj. Svaki takav moment je jako utjecao na količinu korisnika. Vidi se kako je WoW tim naučio te smo imali prilično dobar i striktan raspored (usudio bih se kazati najbolji do sada), novi sadržaj taman kada stari polako krene dosađivati. Jasno je kako će pred ekspanziju biti malo veća rupa, no to sve ovisi kada će ona doći. Ako opet bude ljeto to bi mogao biti problem, no proljeće bi bilo prilično dobro vrijeme. Iskreno mislim kako ćemo dobiti datum (ili barem okvir) na Blizzconu.

Ono što nećemo dobiti su Diablo informacije. Ne čudi, prošle godine dobili smo DLC za dodatnu klasu, a već tada je izgledalo kako taj sadržaj izgleda kao cijeđenje gotovo suhe krpe. Znači li to kako se krenulo u rad na novoj ekspanziji ili pak novoj igri? Na prvu ruku izgleda da je tako, ali nekako mi se čini kako nećemo tako skoro vidjeti išta konkretno. Čak i dogodine mi se čini kao prilično nategnuto. Starcraft II je u prilično sličnoj situaciji, samo on će barem dobiti svojih pet minuta. Na sporednoj pozornici, u isto vrijeme kada će na glavnoj World of Warcraft imati svoju veliku najavu. U prijevodu, to znači kako nećemo dobiti nikakvu veliku najavu.

Tamo gdje ćemo sigurno nešto dobiti su Overwatch i Heroes of the Storm. Za ovu prvu teško je kazati što, može zbilja biti bilo što, od mape, novog člana ekipe pa čak i do novog moda. Mislim kako ćemo saznati nešto više o velikim planovima koje je Blizzard imao za kompetitivan Overwatch, ako već nije prekasno. Premda mislim kako nije. HotS će sigurno nešto slično kao svaki puta do sada, što znači novu mapu i novog heroja. No tamo gdje osobno očekujem puno je nova Hearthstone ekspanzija. Najavili su kako će ove godine biti još jedna, a kada je bolje najaviti nego na svom centralnom događaju. Ove godine Blizzard je napravio neke zanimljive korake u razvoju igre i bit će zanimljivo vidjeti što još imaju u planu. To će po važnosti biti drugi događaj večeri.

Što nam još satnica nudi? Možete pogledati na službenim stranicama, iako imajte na umu kako je dio zaključan iz 30 eura (29,99 za one koji vole točne brojke) Virtual Pass propusnice. Ona donosi kompletan pristup te neke stvari u igrama, pa po tom pitanju, tko voli nek’ izvoli. No ono što svakako treba spomenuti su veoma jaki esport turniri koji će biti na Blizzconu, a onaj kojeg treba odvojiti je veliko finale StarCraft 2 sezone.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.