Frontier Developments objavio je kako prvi dani prodaje za Jurassic World Evolution 2 nisu najbolji.

Prodaja za Jurassic World 2 je slabija od očekivane, pogotovo na računalu. Dok su na konzolama prošli bolje nego očekivano. Razlog slabijeg starta vide u prilično krcatom periodu za industriju, kada su osim te igre izašli još neki veoma jaki naslovi. Njihov 9. studeni je pao u tjedan kada su još došli Skyrim: Aniversary Edition, Forza Horizion 5, GTA Trilogy i Football Manager 2022. Prilično jaka konkurencija.

Očajavanju nema mjesta, pošto i dalje vjeruju kako će Jurassic World Evolution 2 u prvoj godini imati bolju zaradu nego njegov prethodnik. Slabiji start smatraju samo fazom, a nadaju se kako će u dvije kasnije faze vidjeti značajniju prodaju igre. Prva koju očekuju je za Božić. Dok je druga u lipnju, kada će napokon izaći zbog pandemije odgođeni film Jurassic World Dominion.

Točnu brojku igrača nisu kazali, no spomenuli su kako je preko pola milijuna igrača. Usporedbe radi, prethodnik je skupio milijun prodanih primjeraka nakon pet tjedana. U sedam mjeseci preko dva milijuna, a konačna službena brojka koju su objavili je preko 3 milijuna prodanih primjeraka.

Elite Dangerous: Odyssey također je ispod očekivanja. Reakcije publike su prilično negativne, problema je bio puno, zbog čega su odgodili PlayStation 4 i Xbox One verziju igre. Zbog sveg toga Frontier je morao smanjiti projiciranu zaradu za financijsku godinu sa 130 do 150 milijuna funti na 100 do 130 milijuna funti.

Za iduću godinu imaju F1 simulaciju, Warhammer: Age of Sigmar strategiju, i jedna i druga još uvijek bez službenog imena. Dok će za neke, kao Warhammer 40k: Chaos Gate – Daemonhunters, biti izdavači


2 thoughts on “Jurassic World Evolution 2 krenuo slabije od očekivanog

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.