E3 je doba godine kojem se mnogi igrači diljem svijeta jako vesele, kada stižu nove najave koje će definirati idućih godinu dana, nekada i dulje. Isto tako je i vrijeme kada treba biti kritičan, a EA je danas uspio pobuditi ovaj drugi aspekt.

Bez ikakvog uljepšavanja, EA E3 press konferencija je bila kriminalna. To je sat i 15 minuta vremena kojeg ću teško vratiti, u kojem su uspjeli čak i ono potencijalno zanimljivo pretvoriti u smrtno dosadno. Isto tako ću kazati kako mi Andrea Rene nije pretjerano draga, i dok me takve stvari inače ne smetaju, kada je sve ostalo loše, onda i ovakva osobna preferansa dobije dodatnu težinu. No nije ona kriva, kriva je smrtna dosadna formula koja EA prati već neko vrijeme.

Show je otvorio Battlefield V, koji je pokazao kako je vrlo lijepa igra, no to je otprilike to. Dobili smo samo informaciju kako ćemo još nešto vidjeti na Microsoftovoj konferenciji. Dok je show zatvorio Anthem. Prošle godine mi je izgledao lijepo, uz jedan veliki ‘ali’. Taj ali je ove godine dodatno potenciran. Ako je ovo bilo pokazivanje koje treba pokazati kako je Anthem igra koju želite igrati, onda su se putem gadno preračunali, pošto prikazano, niti trailer, niti gameplay nakon skoro 15 minuta šupljeg pričanja, nisu ostavili tu vibru. A šupljeg pričanja je bilo jako puno, pogotovo posipanja pepelom nakon prošlogodišnejg loot box fijaska. Sada moraju naglasiti kako niti jedna igra neće imati gameplay sadržaj zaključan iza platnog zida.

Kada smo već kod tog serijala, Star Wars je dobio najavu nove igre, opet uz puno priče i bez ičega konkretnog. Jedi: Fallen Order je ime i doći će nam tek krajem 2019. godine. Znači da ćemo je vidjeti tek dogodine. I onda crvić u glavi krene raditi, i nekako se sjetim kako su 2013. godine EA i Disney dogovorili desetogodišnji ugovor za Star Wars igre. Pola vremena je iza nas, a mi smo dobili samo dvije igre, obje su Battlefront. A obećavale su se brda i doline.

Moraš pokazati trofej, kada već imaš licencu

Sportski segment nam je kazao kako FIFA 19 dobiva licencu za Ligu prvaka, a onda su puno pričali i podsjetili nas kako je Svjetsko prvenstvo pred vratima. Onome kome za to treba podsjetnik i ne zanima nogomet. Dobili smo najavu za idući NBA Live, kao i za idući NFL. Činjenicu kako dolazi na PC zasjenila je apsolutno grozna konverzacija između nekog profesionalnog igrača igre i video igre. Htio sam se propucati, želja se dodatno potencirala kada smo imali već obavezno grozno komentiranje nove video igre. Novi Command and Conquer, kao mobilna igra. I dok je možda igra zaista zabavna, prikazali su je turbo dosadnom. Čak je i plaćeni komentator zvučao kao da mu je dosadno. Jedini dojam je bio da su iskopali serijal iz mrtvih kako bi ga ponovo ubili.

I za kraj nešto svjetla u svoj tami. Unravel 2 je najavljen, i dok prikazivanje nije bilo bajno, sviđa mi se činjenica kako je dostupan odmah. Igra je gotova i možete je kupiti. Druga stvar je indie naslov Sea of Solitude, koji je također bio na rubu sindroma ‘puno pričanja’. Sve ostalo? Zaborav. Nadam se kako nitko neće ići lošije od ovoga.


3 thoughts on “Katastrofalna EA E3 2018 konferencija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.