UPDATE [9.11.2020.]: King Arthur: Knight’s Tale skupio je traženi Kickstarter iznos. Trenutno imaju oko 180 tisuća dolara, od traženih 150 tisuća. To znači da sav iznos preko traženog ide za dodatne ciljeve, a prvi takav, Sage kao igriva klasa, je već ostvaren. Želite još toga? Požurite, kampanja traje još samo tri dana.

Originalna vijest [14.10.2020.]: Mađarski studio Neocore Games najavio je svoju novu igru King Arthur: Knight’s Tale.

Studio koji potpisuje Van Helsing serijal kao i Warhammer 40k Martyr oslučio se u neku ruku vratiti svojim korijenima. Prije svega toga studio je 2009. godie napravio King Arthur The Role-Playing Wargame, a tri godine kasnije igra je dobila nastavak. Sada se ponovo vraćaju legendi o kralju Arthuru, ali ovog puta u puno mračnijem tonu i uz gameplay koji puno više podsjeća na Xcom.

Ovog puta igramo kao Mordred, koji je u spletu okolnosti ubio Arthura, ali pri tome i sam biva smrtno ranjen. Obojica umiru, ali i obojca žive. Lady of the Lake zadržala vas je na životu i sada želi da porazite Arthura i njegovu vojsku tame. No u tome niste sami, pošto kontrolirate Camelot, možete pozvati Vitezove okruglog stola u pomoć.

Tijekom igre moći ćete unaprijediti svoj dvorac, gdje će vaše odluke utjecati na cijelo kraljevstvo. Na isti način reagirati će i vaši suputnici, pa je moguće da dođe do konflikta mišljenja.

Za sve to tražili su pomoć Kickstartera, na kojem traže oko 150 tisuća dolara. Tu moramo staviti jedan veliki ali. A taj ali kaže kako tim neovisno o rezultatu namjerava izdati igru, a Kickstarter će tu biti samo da je pomogne podići na jedan viši standard. Na igri do sada rade dulje od godinu dana, a produkt toga možete vidjeti u videu kojeg sam vam iznad stavio.

Trenutna ideja je razvoj za PC, ponajprije Steam, ali niti konzole iduće generacije nisu isključene. Premda bi one došle nešto kasnije. Trenutni plan za izlazak je negdje u prvoj polovici 2021. godini. Za više informacija pratite službenu stranicu.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.