Microsoft je došao s planom na ovogodišnji E3 – pokazati igre. I dok ćemo o njihovoj konačnici moći suditi tek kada svi ostali odrade svoj posao, pogotovo njihov glavni konkurent, teško je ne biti očaran onime što su prikazali. Bila je to jedna vraški dobra konferencija, koja je dala jako lijepe naznake za dalje, ali je ostavila i standardna pitanja koja imamo za Xbox One.

Igre, igre, igre. To je bio moto konferencije. Phil Spencer je skupio sjajnu postavu, te smo imali 100 minuta najava. Deset minuta kraća konferencija bila bi bolja odluka, pošto je (barem kod mene) umor počeo činiti svoje. Vidjeli smo svo veliko oružje, novi Halo, nova Forza, i čak tri nove Gears of War igre, uključujući onu koja nije spin-off. Dodajte na to Crackdown 3 i imali smo zbilja ogromnu najavu velikih naslova. Kroz glavu mi je prošlo kako smo možda imali zadnju za ovu generaciju konzola, pošto je Microsoft dao prilično velike naznake za iduću konzolu, što bi dalo pretpostaviti kako je dogodine planiraju predstaviti. Čime bi se mogli dovesti u onaj problem iz prošle generacije, kada je Xbox 360, koji je bio u prednosti, tu prednost izgubio zato što pred kraj ciklusa nisu imali ekskluziva za predstaviti. Uz veliku razliku kako su tada bili ispred, dok su danas nedvojbeno iza, i to sa velikom razlikom.

Po pitanje podrške za budućnost, tu su najavili kako su nabavili pet studija i pridodali ih svojoj Microsoft familiji. I dok su neki bili potpuno očekivani, zbog veza koje imaju s kompanijom, Ninja Theory je bio prilično veliko iznenađenje. I dok su to sve sjajne akvizicije, proći će neko vrijeme prije nego što dio tih studija izda prvu iduću ekskluzivnu igru za Xbox One (i Windows 10, ali mislim kako se to podrazumijeva). Štoviše, mislim kako bi kod većine njihov idući ekskluzivni projekt mogli vidjeti u idućoj generaciji. Sjajan zalog za budućnost.

Third party podrška bila je fantastična. Just Cause 4, nova igra iz From Software radionice, Division 2, Dying Light 2, Devil May Cry 5 i za kraj konferencije, kada su svi mislili kako je kraj (ja sam mislio, pošto sam smatrao kako je Gears of War 5 dovoljno jak naslov s kojim će zatvoriti show) se pojavio Cyberpunk 2077. Sve redom predstavljeno minimalno prvim trailerom. I to su samo neki od naslova, plus još hrpa onih koji su već ranije predstavljeni pa su imali novo pokazivanje. Microsoft je je bio vruć, no opet je ostavio problem što će skoro sve navedeno doći i na konkurentne uređaje gdje će vjerojatno imati veću prodaju. Naprosto su toliko iza.

Cyberpunk 2077

Odlučili su pokazati kako su igre centra njihova svijeta, i jesu, bile su. Predstavljanje za predstavljanjem. Pokazali su kako su igre cool, na žalost, još plaćaju danak kojeg su napravili prilikom starta generacije, i par godina nakon toga. Nikada do kraja nisu pokazali zašto su te igre cool baš kod njih i zašto bi ih trebali igrati na Xbox One. Postavili su snažne temelje za budućnost te pokazali kako su spremni raditi na sebi i ispraviti greške koje su napravili. Pokazali su kako ih ne treba otpisati i to jednom od najboljih konferencija unutar zadnjih par godina.


2 thoughts on “Konferencija za pamćenje Microsoft E3 2018

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.