Iza nas je jedan vrlo uzbudljiv tjedan s kojim su počele League of Legends sezone diljem planete. Stoga, uz malo zakašnjenje, evo nekih stvari koje trebate znati, no možda ste ih i već saznali u ovom tjednu.

Prošla sezona bila je zanimljiva, ali je pokazala i neke negativne aspekte koje Riot mora srediti u ovoj sezoni, a neki koraci su napravljeni. Jedna od glavnih stvari bila je financijski aspekt igre. I dok se Riot itekako dobro trudi da igrači budu plaćeni na vrijeme, te da sve bude čisto, došli smo do situacije gdje su neki profesionalni timovi otvoreno kazali kako u toj diviziji imaju značajne gubitke. Što automatski znači odlazak iz lige ako se neke stvari ne promijene. Ponajprije u Europi. Zato je napravljen povratak na čisti ligaški sistem, dvokružno, u best of 1 partijama. Bez dva različita strema. Ono što ipak ne znamo je što će biti sa ‘drugom ligom’. Za sada neće biti ispadanja iz proljetnog dijela lige, tek na ljeto. Ideja je da timovi mogu uzeti sponzore na godinu dana / cijelu sezonu. Vrlo vjerojatno ćemo u drugom dijelu sezone saznati kako će izgledati turnir izazivača.

Sjeverna Amerika neće imati taj problem. Oni su se odlučili za kompletno zatvoren franšizirani sistem u kojem nema ispadanja, po uzoru na druge sportske lige u toj državi. Europa to nije htjela, mi i dalje volimo sistem ispadanja. Stvaranje te lige imalo je svoju cijenu za ulaz, a na veliku žalost, neki kao Dignitas, nisu dobili odobrenje lige. Tim koji već ima fanove i povijest je izvisio kako bi mogli ući timovi iza koje stoje neke velike (NBA) franšize. Ostavljen je gorak okus u ustima, ali jako brzo će se na to zaboraviti. Osim prve lige, koja po sistemu natjecanja izgleda potpuno identično kao Europa, imaju i ligu gdje svaki od 10 timova ima svoju B tim, točnije akademiju za razvoj igrača.

Između prošle i ove sezone došlo je do mnogih rotacija unutar timova, što je potpuno normalno. Europa na prvi pogled izgleda oslabljeno pošto su neke zvijezde otišle pravac Amerike, PowerofEvil, Zven & Mithy, Febiven. Rupe su popunjene, došli su neki novi igrači, a samo 14 igrača, od njih 50, je ostalo u istom timu i na istoj poziciji. G2 kao četverostruki prvak je zadržao samo Perkza i praktički složio kompletno novi tim. Fnatic je pak jedan od onih koji se zadržao gotovo identičan, samo su support rolu promijenili, sve ostalo je isto. Zato su u prvim danima oni prvi favoriti zbog uigranosti koju već imaju, s kojom su postizali rezultate. No prvi tjedan je pokazao kako bi mogli imati sezonu gdje će svatko svakoga moći dobiti. Samo jedan tim bez poraza, samo jedan bez pobjede, nakon svega 10 odigranih partija.

Situacija u Americi je slična, silne promjene zbog 4 kompletno nova tima. No i ostali su puno rotirali. Kao prvi favorit izdvojio se TSM, najveće ime u regiji koje je dodalo totalno vruć bot lajn. No to im nije puno pomoglo kada su u sezonu ušli s 0-2. Slična priča je i za njihovog glavnog rivala CLG, zadržali najviše igrača, no imaju isti skor nakon prve dvije partije. Zato je Liquid na vrhu, koji je po informacija koje kruže kuloarima scene jako puno trošio. Tako da bi i tu mogli imati jednu veoma zanimljivu sezonu.

To su dvije regije koje najviše pratim, dok u ostalima samo gledam rezultate i hajlajte. No već smo u prvom tjednu imali neke ludnice, kao najdulju profesionalnu partiju, ili pak suludi baze race. Ovo bi mogla biti dobra godina za League od Legends, sve je postavljeno za to. Hoće li? Kao i uvijek, samo će vrijeme kazati.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.