Godinama se nagađalo na čemu novom Riot Games radi. No noćas, povodom 10 godina postojanja igre koja ih je proslavila, naravno League of Legends, saznali smo ne jednu neko nekoliko novih informacija. Neki bi rekli da je Božić uranio za Riotove fanove.

Krenimo s onime što nam je već poznato, a to je League of Legends, pošto je on u konačnici on osnova svega ostaloga što je najavljeno. U najavi su dali neke naznake kako planiraju promijeniti izgled mape za iduću sezonu, koja je sve bliže svom kraju pošto su Worldsi u tijeku (o njima nekom drugom prilikom). Isto tako su najavili novog championa, Senna – Lucianova žena koju je Thresh zarobio ponovo je u akciji.

Team Fight Tactics napravit će veliki iskorak, bit će napravljen kao zasebna mobilna aplikacija kako bi igrači s mobitela mogli igrati i preko tih uređaja. Igrajući istovremeno s onima koji igraju na računalu. Nije to jedina stvar koja dolazi na mobitele. League of Legends: Wild Rift će biti mobilna verzija igre, no ne samo mobilna nego i s planom dolaska na konzole. To neće biti samo port PC verzije, to će biti baš verzija prilagođena za spomenute uređaje (recimo neće biti svi championi), uz ideju očuvanja poznatog gameplaya. Plan izlaska ove verzije je u 2020. godini.

Legends of Runeterra je ulazak u vode kartaških igara, naravno inspirirane League of Legends idejama. Igra dolazi u free-to-play obliku uz naglasak kako neće biti nasumičnosti prilikom dobivanja karti. Nego ćete ih ili moći besplatno zaraditi, ili kupiti točno onu koju trebate, ne nadati se kako ćete je dobiti u paketu. Također s planom izlaska u 2020. godini, premda se već sada možete prijaviti za probati ranu verziju igre.

Zatim je tu nekoliko stvari još uvijek pod kodnim imenima. Project A je kompetitivni shooter, smješten na Zemlji u bližoj budućnosti, fokusiran na klase. Ako vam zvuči kao Overwatch, izgleda da je to bila ideja, no više ćemo znati dogodine kada bi trebalo biti više informacije. Project L je jedan o kojem smo već više puta čuli, uz potvrdu na ovogodišnjem izdanju EVO natjecanja – Riot radi Fighting igru s League of Legends likovima. Te u konačnici Project F, jedan u vrlo ranoj fazi koji bi u multiplayer varijanti dao priliku istražiti Runeterru. Zvuči kao MMORPG.

Tu je još League of Legends Origins, dokumentarac od LoL zajednici, te League of Legends Esports Manager, menadžerska igra fokumsirana na LoL esport aspekt. Kada se sve to zbroji i oduzme Riot Games je napravio jednu fantastičnu prezentaciju. Vidjet ćemo hoće li druge kompanije ponoviti sličan pristup (pošto do kraja mjeseca Paradox i Blizzard imaju svoje događaje).

Oh, da, skoro sam zaboravio na Arcane. League of Legends animiranu seriju koja prati dva LoL championa u Piltoveru. Nagađanja su da su to Jinx i Vi, no nije potvrđeno.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.