Igra svijetla i tame skrivala je lice, jedino što su naši junaci vidjeli su ogromno krzno na leđima humanoidne siluete, kao i rogove na glavi. Uz malo magičnog svijetla napokon su razaznali da se radi o ženskoj osobi koja je tako naprasito razbila vrata kuće u kojoj su planirali prenoćiti, a sve kako bi saznala što se dogodilo s polarnom medvjedicom i njenim mladunčetom. Nakon nekoliko desetaka minuta u kojoj je družina priznala što se dogodilo, djevojka je napustila kuću i rekla da će se sutra tijekom dana vratiti kako bi ispravili to što su napravili.

Zaista, drugog dana su se ona i njen bijeli vuk vratili. Predstavila se kao Ingrid te ih je povela u svoj dom koji se nalazio van tog sela, u jednoj špilji. No pokazalo se kako je to vrlo lijepo uređen i topli dom. Ponudila ih je čajem te im objasnila kako u blizini ima još jedna polarna medvjedica sa svojim mladuncima i kako će oni pomoći u tome da ovo mladunče pridruže njenima. Plan je bio jednostavan, ona će privući medvjedicu na sebe, a oni će puhaljkama i strjelicama koje im je dala uspavati medvjeda. Uz malo nespretnosti to su uspješno učinili. I dok je Ingrid odradila svoje kako bi pridružila mladunca novoj majki, što prirodnim, što magijskim putem. Objasnila im je kako će i dva krivolovca platiti dug, tako to će pomoći u lovu kako bi mladunče preživjelo.

Ipak, Ingrid je imala još jednu zamolbu za družinu. Htjela je da očiste jednu kriptu te da će ih za to nagraditi. Družina je pristala, no pri dolasku do kripte vidjeli su kako je ulaz urušen te su našli drugi put u nju – jedno stotinjak metara dalje bio je prirodni put koji ide ispod zemlje i vodi u nju. Tamo su naišli na malo more pauka kojih su se uspješno otarasili, iako su zadobili pokoji ugriz i nešto malo otrova, no ništa strašno. U samoj kripti su prvo sredili tri slaba skeletona, a onda ih je dočekalo skeleton-dijete koje se ispostavilo kao teži protivnik nego su mislili. Porazili su protivnika iza kojeg je ostao samo medaljon s jednom polovicom leptira.

Drugu polovicu leptira imala je Ingrid, koja im je kada su se vratili i priopćili joj vijest, opisala kako je to znak od božice Desne. Kako je to njena kći Lucia te da ona nije imala snage poslati je u smrt, zato je njih odabrala za taj zadatak. Isto tako im je kazala kako je sve to djelo njena najvećeg neprijatelja, njenog muža Iana, ujedno oca djeteta. Kazala je kako ga nije vidjela već godinama, kako je napravio grešku kada htio oživjeti kći i da je otišao bez pozdrava. Poručila im je, ako ga ikada sretnu, da mu uruče nož u bubrege. Predala im je vreću zlata, kao i dva pisma. Jedno za Freyra, prema kojem se družina ionako uputila, kao i za Anakola, njenog nadređenog druida, ako ih put ikada navede u Grungirsku Šumu.

Nekoliko dana kasnije, već u sami mrak, družina je stigla u Trollheim. Odjesli su u krčmi Ledena Svinja gdje su upoznali jednog zanimljivog barda imenom Joan. On im je pokazao kako može manipulirati masama, nekima uz pomoć glazbe, nekima uz pomoć magije. I objasnio im je kako nije iz ovih područja, nego da je pobjegao zato što je kćeri jednog baruna napravio dijete. Te da se privremeno skriva među Crnim gavranima, koji su ga primili pošto se ipak zna boriti i može biti od prilično velike koristi. Dan kasnije ih je upravo on upoznao s kastelanom Freyrom, koji ih je poslao obraniti jedno selo od napada goblina koji se te večeri očekuje.

Kada su stigli u to selo družina je krenula u pripremu obrane, Joan je krenuo u novu ljubavnu pustolovinu. U mrak su se pojavili goblini na svojim ružnim psima. Napad je bio nemilosrdan, no naša družina se dobro držala, pogotovo uz pomoć seljana, a čak se Joan odlučio priključiti i pomoći im odbiti napad.

*Ovo je priča iz Pathfinder 2nd Edition kampanje koje vodim. Kako sam odlučio voditi kroniku za one igrače koji ne mogu doći, shvatio sam kako mogu napraviti korak više – podijeliti sve to s vama, dragim čitateljima.


One thought on “Ljubavni šarm – 3. poglavlje Pathfinder kampanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.