Daedelic Entertainment nikako da dođe na zelenu granu za svoju najambiciozniji projekt do sada The Lord of the Rings: Gollum. Nakon silnih odgoda napokon smo dobili datum 25. svibanj ove godine, ali problemi nisu stali. Najnoviji je u lingvističkoj kategoriji. Ili po laički – ako želite da elfovi u igri govore autentičnim elfovskim jezikom morat ćete dodatno platiti.

To će vas koštati 10 eura više (na baznih 49,99 eura), ako se odlučite nabaviti Precious Edition igre koji uključuje 4 manja DLCa, prikaz konceptualnih grafika ili pak soundtrack. Ili će se moći nabaviti zasebno, premda još nije poznato po kojoj cijeni. Zašto naplaćivanje? Po riječima studija kako bi mogli dodati Sindarin morali su unajmiti profesionalca koji poznaje taj jezik, a sve kako bi dodali mrvicu više autentičnosti u tom svijetu. Za one koji to žele prilikom igranja.

Za mene to ima smisla. Želite li to, uložite koji euro kako bi to i imali. Ja sam jedan od onih kojima to neće igrati baš nikakvu ulogu. Vrlo vjerojatno ne bih ni primijetio u igri, čak ni da je besplatno. Mene puno više brine u kojem stanju će igra izaći. Gollum od prve najave izgleda kao zabavan koncept koji je bio popraćen s trailerima koji govore kako igra nije na razini na kojoj žele. Zato je igra doživjela odgode. Za mjesec dana znat ćemo odgovor jesu li uspjeli postići željeno kada izađe za PC, PlayStation i Xbox.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.