Magic the Gathering: Arena jedna je od mojih zanimacija od kada je igra izašla. Nekada davno sam igrao i kartašku verziju, na periodu prelaska iz osnovne u srednju školu, na žalost izgubio sam nit kojoj se kasnije nisam vratio. I kojoj god od ove dvije skupine pripadali, jučer je bio zanimljiv dan. Ne samo da je došao trailer s novim informacijama za iduću ekspanziju (ili set) nego i najave za budućnost.

Krenimo s onim što nam dolazi već ovaj mjesec – Zendikar Rising dobio je službeni trailer, što je meni osobno jako drago za vidjeti što su krenuli rutom da svaki novi izlazak poprate trailerom. Dobili smo i informacije po pitanju mehanike. Dolaze nam karte koje sa svake strane imaju jedan efekt, opciju da grupiramo svoje creature u ‘adventure party’, landfall koji ima efekt svaki puta kada mana uđe u igru, te kicker karte koje imaju dodatnu opciju ako platite dodatnu cijenu. Detaljni pregled nalazi se na službenoj stranici, gdje možete vidjeti i neke od karti koje dolaze.

Najavljeno je i što nam dolazi dogodine, a tu stvari postaju jako zanimljive. Prvo nam početkom 2021. godine, negdje u zimu, dolazi Kaldheim koji će biti vikinške tematike. U proljeće nam dolazi Strixhaven – elitno sveučilište za magiju sa svojim različitim školama (učenja). Prava zabava dogoditi će se na ljeto kada nam dolazi Adventures in the Forgotten Realms – set koji će po prvi puta donijeti D&D u MTG. Wizards of the Coast napravio je obrnuti manevar prije godinu ili dvije, sada su krenuli i ovom direkcijom. Tu će biti zanimljivo kako će sve to spojiti i što će sve predstaviti iz popularnot Forgotten Realms svijeta. Za jesen nam ostaje Innistrad Werewolves and Vampires, koji će biti nešto kao dva seta i donijet će toliko voljene (pogotovo u Sumrak zajednici) vampire i vukodlake.

Uz sve to, Time Spiral Remastered dolazi u prvoj polovici godine dok Modern Horizons 2 dolazi u drugoj polovici. Ah da, još jedna stvar prije nego što odem. Ponovo im je u planu mobilna verzija igre, koja bi trebala biti spremna ove godine.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.