Nintendo ja na E3 2017 predstavio Metroid Prime 4. Premda je predstavio prilično jaka riječ, pošto od tada pa do danas nismo čuli baš ništa o igri. A ono što smo danas čuli je prilično dobar razlog zašto do sada nismo ništa čuli – igra nije bila u najboljem stanju te je izdavač primoran promijeniti razvojni tim koji će raditi na njoj.

I to ne nastaviti raditi na njoj, nego krenuti od nule. Sav razvoj je obustavljen, nešto što Nintendo ne radi često i Retro Studios je dobio Metroid Prime u kormilo. To je zanimljiva odluka, dodatno zanimljiva zbog toga što je to studio koji je odradio sve tri igre Metroid Prime trilogije. Na čelo tima stavljen je Kensuke Tanabe, koji kao producent potpisuje sve tri igre trilogije, kao i tri Donkey Kong igre koje je studio napravio u zadnjih 10 godina koliko nije radio na Metroid igrama.

Nikada službeno nismo saznali koji je to tim radio na igri, Nintendo je to tajio, a poveznice su ukazivale na suradnju s Bandai Namco. No prilično smo službeno saznali za ovu odluku, pošto nisu bili zadovoljni sa smjerom kretanja razvoja igre. Što ovo znači za Metroid Prime 4? Ako uzmemo u obzir kako razvoj igre traje jedno dvije od tri godine, to znači kako bi igru mogli ugledati tek 2021. godine. Mislim kako će mnogi to dočekati kao razočaranje, pošto su se mnogi nadali izlasku ove godine.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.