Monster Hunter World je na krovu svijeta.

Capcom je jutros objavio brojke, a one kažu kako su do sada isporučili 7,5 milijuna primjeraka igre. To nije brojka prodanih primjeraka, to je samo ono isporučeno dućanima kojoj su pridodali digitalne downloade (direktno prodane), no i to je dosta kako bi Monster Hunter World postao najbolje prodavana igra u povijesti kompanije. 38 godina dugoj povijesti kompanije koja u svojim redovima ima Resident Evil, Mega Man ili pak Street Fighter franšize. I to u svega nekoliko tjedana, dok su neke igre imale godine.

Monster Hunter krenuo je 2004. godine u PlayStation 2 eri, godinama je bio popularan u Japanu, no ta popularnost nije napravila korak na zapadno tržište. Barem ne do Monster Hunter World, koji je šesti nastavak u serijalu (uz još nekoliko spin-off nastavaka), koji je izašao početkom godine. Izašao je za PlayStation 4 i Xbox One, uz veliku napomenu kako je to prva igra unutar serijala koja je istovremeno izašla u svim područjima svijeta. Govorilo se kako bi ovo mogao biti nastavak koji će premostiti tu barijeru, izgleda da je.

Kompletan serijal dosegnuo je 48 milijuna prodanih primjeraka, što ga čini trećim najprodavanijim serijalom koje Capcom ima. Resident Evil i Street Fighter su ispred njega. 50 milijuna izgleda kao lako dohvatljiva brojka do kraja godine. Možda je ipak zanimljivije pitanje hoće li je dosegnuti prije izlaska PC verzije koja je zakazana za drugu polovicu ove godine?


One thought on “Monster Hunter World postao najprodavanija Capcomova igra

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.