Beamdog je najavio svoj prvi originalni IP, igru nazvanu MythForce. Jedan pogled na trailer i bit će vam jasno odakle su uzeli vibru – crtići iz osamdesetih, zamaskirani u rogue-lite iskustvo.

Nakon što su svoju slavu stekli izradom poboljšanih verzija klasičnih RPG naslova, kao što je recimo Baldur’s Gate, odlučili su se napraviti nešto svoje. No to nije jedina važna odluka koju su nam obznanili, druga je ta da je Aspyr Media kupio Beamdog. Koji će ujedno biti izdavač za MythForce.

MythForce je ipak zadržao neke Dungeons & Dragons elemente. Dungeon-crawl je način na koji će ova igra funkcionirati, uz rogue-lite elemente i životopisne likove. Victoria kao vitez, Rico kao lopov, Maggie kao mag te Hawkins kao lovac. Njih čekaju zamke kao i blaga, uključujući legendarna oružja i potentne magije. Sve kako bi probali preživjeti svo zlo unutar dvorca, koji će izgledati drugačije svaki puta kada umrete.

I sve to je puno bliže nego vam se čini. MythForce dolazi na early access 20. travnja i to samo putem Epic Games platforme, za koju će očigledno neko vrijeme biti ekskluzivan. Bit će dostupna sva četiri spomenuta lika (više u budućnosti?), kao i prva epizoda priče Bastion of the Beastlord. Očekivanja je da u early access fazi ostane oko godinu dana, uz nadogradnje otprilike jednom mjesečno.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.