Battlefield 2042 je ime nove igre u serijalu, saznali smo danas tijekom najave. Nije Battlefield 6 kako smo pretpostavljali. Datum izlaska postavljen je za 22. listopad ove godine.

Glasine su se ispostavile točnima, idemo u blisku budućnost. U 2042. godinu, što je ujedno omaž naslovu s kojim je serijal krenuo – Battlefield 1942. Ono što će vas puno više zanimati je činjenica kako se DICE odlučio na igru koja neće imati single player kampanju, niti da će imati plan za Battle Royale.

Fokus će biti na multiplayer opcijama. Prva od njih je ‘All-out warfare’ koja će imati podršku za do 128 igrača. Ta brojka će biti limit za PC, PlayStation 5 i Xbox X|S, dok će PlayStation 4 i Xbox One verzije podržati do 64 igrača. ‘Hazard Zone’ će biti druga opcija, po informaciji sa službenih stranica. Dok treća još nema ime i bit će predstavljena 22. srpnja.

Iako nema kampanje, ima priče. Amerika i Rusija su u ratu, klimatske promijene se sve više osjeti, a nomadskim izbjeglicama znanima kao Non-Patriated ili No-Pats će uzeti oružje u svoje ruke. S mehaničke strane tu će biti Specijalisti, heroji koji imaju svoje vlastite sposobnosti i nadopunjuju sistem klasa koji postoji unutar Battlefield serijala.

Za kraj sam ostavio svoje mišljenje. EA je najavio kako će objava biti danas u 16:00. Uključio sam se tada samo kako bih na ekranu vidio odbrojavanje od sat vremena. To je nešto što ne podnosim. Objavili ste datum i vrijeme, mogu razumjeti odbrojavanje od 5 minuta, kako bi se stvorila napetost i kako bi se pomoglo onima koji malo kasne. No sat vremena? I to za trailer od pet minuta, uz objavu kako će za par dana biti gameplay prezentacija. To je zbilja bezobrazno, nepoštivanje vremena svih onih koji su odvojili svoje vrijeme kako bi odgledali ovo. A čak ni sam trailer me se nije dojmio.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.