Nakon silnih glasina napokon je iz Sonya stigla službena potvrda i predstavljanje – PlayStation Portal je njihov najnoviji proizvod koji se skrivao iza imena Project Q. I baš kao što se govorilo, riječ je o prijenosnom gaming uređaju koji će doću 15. studenog u neke zemlje Europe, među kojima za sada nije Hrvatska. Cijena? 219,99 eura.

Službeni opis kaže kako PlayStation Portal donosi u ruke PlayStation 5 iskustvo na osam inčnom ekranu uz 1080p rezoluciju pri 60fps. Uz DualSense bežični kontroler dolazi adaptive trigger i haptic feedback, noviteti koje je kontroler donio na kućnu konzolu. Spajat će se s vašom PS5 konzolom tako da ćete brzo moći prebaciti igranje s jednog uređaja na drugi. Portal će moći pokretati podržane igre instalirane na PlayStation 5 konzolom. PS VR2 i PlayStation Plus Premium cloud streaming igre nisu podržane.

Hoće li Sony uspjeti s ovim projektom? PSP je bio uspješan, dok je Vita postala nešto o čemu se ne govori nedugo nakon izlaska. Podrška za nju je jednostavno zamrla, bila je izašla koju godinu prekasno. Može li Portal napraviti to? Može li postati Switch pandan?


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.