Dodatne vijesti (9/4): Stigao nam je i prvi pogled na gameplay za Starpoint Gemini 3. Nije dugačak, nešto malo dulje od minute.

Originalna vijest (21/2): Little Green Men Games je najavio svoju iduću igru – Starpoint Gemini 3. I to je prilično važna vijest, pošto je uvijek lijepo vidjeti kada domaći studio najavi igru. Nešto o čemu nećete vidjeti na dnevniku, niti će biti rezanje vrpce, niti političara koji stavljaju kamen temeljac prije odlaska na zakusku. Bit će samo online najava koja će mi izvući osmjeh na lice.

I zašto i ne bi? Zagrebački studio izdanje treći numerirani nastavak Starpoint Gemini serijala, ili četvrti nastavak u serijalu ako brojimo spin-off. 2010. godine izdali su jedinicu, 2014. godine izašla je dvojka, 2017. godine došao je Starpoint Gemini Warlords, a priču će nastaviti trojka koja nam izlazi ove godine. Yap, dobro ste čuli. Ove godine. I već su postavili Steam stranicu na kojoj možete vidjeti detalje, ili ih možete vidjeti na službenoj stranici.

Ako se pitate što Starpoint Geminit 3 je, odgovorit ću vam uvodnom rečenicom opisa igre – open-world space action single-player RPG. Ako vam ime ‘žanra’ ništa ne govori, onda ću vam kazati kako vas čeka igra u kojoj igrate kao kapetan Jonathan Bold koji će za vrijeme svoje pustolovine voditi svemirske bitke, posjećivati zanimljive svjetove, upoznati još zanimljivije likove (koji će biti kompletno 3D animirani, po prvi puta u serijalu). U pustolovini će vam pomoći ADAH, digitalna savjest koja upravlja vašim brodom, ali se može prebaciti u drona za neke dodatne opcije.

Za kraj, ima još jedna stvar koju sam uočio, to jest nedostatak iste. Na Steam stranici nije naveden izdavač igre, nego je postavljeno samo TBA (bit će najavljeno). Prethodne nastavke izdao je Iceberg Interactive, hoće li i ovaj? Isto tako, najavljena je samo PC verzija – Warlords je izašao i za Xbox One. Hoće li trojka na tu platformu, hoće li i na PlayStation 4 ili Switch? To su pitanja na koje još nema odgovora, a iz studija još nisu spremni odgovoriti na ista. Saznat ćemo na vrijeme.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.