Izašao je novi trailer za NBA 2K23, ovog puta fokusiran na MyCareer mod. Trailer je kao takav pun drame i nekakve stereotipične napetosti. Gdje se odigrava po točno zacrtanim parametrima, neovisno o tome kako ste odigrali partiju prije toga. Zabili ponovo 30 poena i imali 10 asistencija? Iduća animacija će svejedno biti ona predodređena u kojoj netko govori kako taj igrač nije dovoljno dobar i da se je na draftu trebalo uzeti nekoga drugoga.

Realnost je da nitko ne igra sportske igre radi priče u njima, igra kako bi odigralo još jednu partiju sporta koji vole. Pa još jednu, i još jednu nakon toga. I tako iz dana u dan do iduće sezone kada dođe nova igra. Ali to ne znači da nema mjesta za priču. Ima, FIFA je to pokazala uz Alexa Huntera, ali samo u njegovom prvom nastavku, zato što su drugi i treći nastavak krenuli istim tim putem. Drama, slava, glamur, sponzori i sve popratno. Do te mjere da je mom igranju postao sporedni akter svoje priče.

Postoje tolike sportske priče koje se mogu ispričati, dovraga, povijest je puna takvih. Ispričaj priču nekog igrača, koji možda nije bio legenda sporta, koji je prošao mukotrpan put do tuda, ali daleko od svijetla reflektora. Ili preradi njegovu priču za nekog fikcionalnog igrača. Ali daj malo više ljudskosti, malo manje plastike i reality pristupa. Možda sam u manjini, ali kada vidim ovakav trailer, interes za taj mod mi odmah padne.

Usput, kada već govorimo o NBA 2K23, J Cole je na naslovnici Dreamer izdanja igre. Internet kaže da je on neki raper, pa ćemo im vjerovati na riječ. Čime je postao prvi ne košarkaš na naslovnici igre.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.