Neverwinter Nights u svom Enhanced Edition izadnju dolazi na računala 27. ožujka, objavio je Beamdog.

Studio koji je zadnjih godina postao poznat po svojim modernim verzijama nekih od klasika RPG žanra, ovog puta uzeo je BioWareov RPG iz 2002. godine. Možete uzeti jedan od dva paketa. Jedan košta 20 dolara (na službenim stranicama, no bit će dostupno i putem drugih platformi) koji donosi igru i obje NWN ekspanzije – Shadows of Undrentide i Hordes of the Underdark, kao i plaćene module Kingmaker, ShadowGuard i Witch’s Wake. Deluxe Edition košta duplo više, a uz navedeno dobivate još ove plaćene module – Pirates of the Sword Coast i Wyvern Crown of Cormyr te prodecuralno generirani Infinite Dungeons.

NWN će ovako dobiti grafičko poboljšanje, sučelje koje će biti prilagođeno modernim monitorima te skalirati do 4k, kao i još neke sitnice. Nadam se da je među njima opcija povećanja fonta teksta, što je bila jedna od stvari koja je mene jako smetala kada sam igru probao igrati prije 15 godina.

Isto tako, bit će zanimljivo vidjeti što će iduće Beamdog najaviti. Odradili su Baldur’s Gate 1 i 2, Icewind Dale i Planescape: Torment. Na prvu loptu se vidi kako nisu napravili Icewind Dale 2, baš kao niti Neverwinter Nights 2. No možda krenu i sa nečim ‘originalnim’, kao što je bila Baldur’s Gate ekspanzija Siege of Dragonspear. A možda maknu navodnike iz originalnim pa naprave i kompletno novi IP, njihov vlastiti. Sve je moguće.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.