Neverwinter Nights Enhanced Edition i PlayStation 4 su jako zanimljiv spoj. Živimo u vremenu u kojem stare igre dobivaju novi sjaj i priliku predstaviti se novim igračima na platformama trenutne generacije. Kao i nostalgija za sve one koji su već ljubitelji određene igre.

Ovisno kojoj od te dvije perspektive pripadate jako će ovisiti vaše uživanje u igri. Morate biti spremni za realnost, a ta je da govorimo o igri koja se opako bliži svojoj punoljetnosti. To znači kako nas čeka poboljšana, ali i dalje zastarjela grafika koja će u nekim trenutcima izgledati kao relikvija nekih prošlih vremena. Odraz koliko je tehnologija napredovala u tom periodu. Isto to se može kazati i za gameplay, koji uz svoju D&D mehaniku gdje se akcija odvija rolom kockice dosta odskače od tempa koje današnje igre imaju. Gameplay vam može izgledati sporo i arhaično, što govori o tome koliko se i filozofija dizajna promijenila u istom tom vremenu. Kao igra koja je na poteze, ali je istovremeno u realnom vremenu. Nekima će to imati svoje čari, dok će nekima naprosto biti presporo.

Priča o bolesti i kultu koji je iza nje i dalje ima svoje dobre i loše strane. I dalje je to vrlo dobra priča, ali lako vam može proći kroz glavu to da je BioWare nakon ove igre napravio i bolje priča. Kako god bilo, putovanje od level 1 jadnika pa do level 40 mašine koja melje sve pred sobom je i dalje dobro i zabavno. I ne samo to, količina sadržaja je suluda u ovom izdanju. Ekspanzije, premium moduli. Paket pruža jako puno toga. Problem koji se pri tome postavlja je cijena. Realnost je takva da na akciji možete dobiti PC verziju za puno manje novaca. Osjetno manje. Gdje dolazimo do pitanja kako je igrati na konzoli.

Opcije za velike ekrane su odlične, pogotovo po pitanju teksta koji je još u PC danima znao biti premal. Ovdje tog problema nema. Kontrole su u startu nešto na što se trebate priviknuti, ali jednom kada se priviknete nećete naći neke velike zamjerke, dok po pitanju performansi nisam našao neke velike zamjerke. Dva puta sam našao na sitni bug kojeg je loadanje sredilo te sam mogao nastaviti dalje. Premda sam čuo kako su neki imali problema koji im nisu dozvoljavali nastaviti igru – tijekom mog igranja do toga nije došlo.

Sve u svemu Neverwinter Nights izdanje na konzolama je nešto što jako ovisi o vama. Želite li krenuti putevima prošlosti? Želite li igrati nešto što izgleda arhaično, makar je bilo u top ešalonu kvalitete u svoje vrijeme? To je glavno pitanje na koje vam ja ne mogu dati odgovor. Ako krenete tim putem dobit ćete jedno jako dobro iskustvo.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.