Sony Interactive Entertainment (SIE) danas je najavio lansiranje svoje potpuno nove PlayStation®Plus pretplate u Europi, Australiji i na Novom Zelandu, pružajući tako veću fleksibilnost i vrijednost za obožavatelje igara. Novi i poboljšani PlayStation Plus nudi uvjerljiv i kvalitetan katalog igara* u raznolikom portfelju sadržaja. Uz potpuno novi PlayStation Plus igrači mogu otkriti i uključiti se u više sadržaja nego ikada prije te produbiti svoju vezu s PlayStation zajednicom kroz zajednička iskustva. Današnje lansiranje u Europi, Australiji i na Novom Zelandu uslijedilo je nakon lansiranja u Americi početkom lipnja, dovršavajući tako globalno uvođenje koje je započelo u Aziji krajem svibnja.

“Globalno lansiranje potpuno nove PlayStation Plus pretplate predstavlja ogroman razvitak naše pretplatničke ponude i drago nam je što obožavatelji diljem svijeta sada mogu uživati u stotinama fantastičnih igara dostupnih u PlayStation Plus katalogu”, rekao je Jim Ryan, predsjednik i CEO Sony Interactive Entertainmenta. “Ono što izdvaja PlayStation Plus jest visok kalibar sadržaja, a usluga će nastaviti rasti s novim mjesečnim ponudama igara koje uključuju neke od najslavnijih naslova na PlayStation platformama. Zaista smo zahvalni na strastvenoj podršci naše PlayStation zajednice tijekom godina.”

Niže su navedene opcije potpuno novog PlayStation Plusa.

PlayStation Plus Essential

 • Prednosti:
  • Pruža iste pogodnosti koje članovi PlayStation Plusa ostvaruju danas kao što su: PS4 i PS5 mjesečne igre, multiplayer opcija za igrače, ekskluzivni popusti, pohrana na oblaku i još mnogo toga. U ovom planu nema promjena za postojeće članove PlayStation Plusa, a cijene ostaju iste.
 • Cijene
  • SAD: 1 mjesec $9.99 / 3 mjeseca $24.99 / 12 mjeseci $59.99
  • Europa: 1 mjesec €8.99 / 3 mjeseca €24.99 / 12 mjeseci €59.99
  • Hrvatska: 1 mjesec 65 kn / 3 mjeseca 181 kn / 12 mjeseci 438 kn

PlayStation Plus Extra

 • Prednosti:
  • Pruža sve pogodnosti iz plana Essential te dodaje katalog do 400* najzabavnijih PlayStation®4 (PS4™) i PlayStation®5 (PS5™) igara – uključujući hitove iz PlayStation Studios kataloga i trećih partnera. Igre u Extra planu mogu se preuzeti za igranje.
 • Cijene:
  • SAD: 1 mjesec $14.99 / 3 mjeseca $39.99 / 12 mjeseci $99.99
  • Europa: 1 mjesec €13.99 / 3 mjeseca €39.99 / 12 mjeseci €99.99
  • Hrvatska: 1 mjesec 100 kn / 3 mjeseca 290 kn / 12 mjeseci 730 kn

PlayStation Plus Premium**

 • Prednosti:
  • Pruža sve pogodnosti Essential i Extra planova i dodaje do 340* dodatnih igara, uključujući:
   • PlayStation®3 igre dostupne putem streaminga na oblaku***
   • Katalog omiljenih klasičnih igara iz originala PlayStation®, PlayStation®2 (PS2™) i  PlayStation®Portable (PSP™) generacije.
  • Dodaje pristup streamingu na oblaku*** za originalne PlayStation, PS2, PSP i PS4 igrice.
  • U ovom planu nudi se i vremenski ograničena probna verzija igara, tako da kupci mogu isprobati odabrane igre prije kupnje.
 • Cijene:
  • SAD: 1 mjesec $17.99 / 3 mjeseca $49.99 / 12 mjeseci  $119.99
  • Europa: 1 mjesec €16.99 / 3 mjeseca  €49.99 / 12 mjeseci €119.99
  • Hrvatska: 1 mjesec 122 kn / 3 mjeseca 360 kn / 12 mjeseci 875 kn

Novi PlayStation Plus katalog igara uključivat će naslove koji oduzimaju dah iz desetaka talentiranih studija diljem svijeta, uključujući programere iz PlayStation Studios kao što su Insomniac Games, Naughty Dog i Sucker Punch, te partnere trećih strana kao što su Rockstar Games, Square Enix, WB Games i mnogi drugi. Prilikom lansiranja, PlayStation Plus katalog igara uključivat će naslove kao što su Ghost of Tsushima: Director’s Cut, Marvel’s Guardian of the Galaxy, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, NBA 2K22 i Red Dead Redemption 2. Stotine igara dostupnih u PlayStation Plus katalogu igara nastavit će se obnavljati i razvijati tijekom vremena, kako bi uvijek postojalo nešto novo za igrače za igru.

Klasične igre koje dolaze na PlayStation Plus uključuju omiljene hitove kao što su Ape Escape, Syphon Filter i Tekken 2. Neke od ovih klasičnih igara pokazat će poboljšanu brzinu kadrova i višu rezoluciju od originalnih verzija koje su lansirane. Osim toga, odabrane igre iz originalne PlayStation i PSP generacije uključivat će novo korisničko iskustvo s izbornicima koji igračima omogućuju spremanje svoje igre u bilo kojem trenutku, ili čak premotavanje igre unatrag kako bi ponovno igrali određeni odjeljak.

Prilikom svakog regionalnog lansiranja trenutna pretplata za igre na oblaku PlayStation®Now prijeći će na novu uslugu PlayStation Plus. Kao rezultat toga, trenutni korisnici će prijeći na PlayStation Plus Premium s pristupom streamingu na oblaku sve dok njihova trenutna pretplata ne istekne – bez povećanja njihove trenutne pretplatne naknade. Osim toga, 11 tržišta*** u istočnoj Europi krenut će s pristupom streamingu na oblaku, s ukupno 30 tržišta s pristupom streamingu na oblaku. 

Već live na odabranim američkim i azijskim tržištima, uključujući Japan, ovaj potpuno novi PlayStation Plus temelji se na više od 25 godina stručnosti SIE-a u inovacijama u igrama i snažnom naslijeđu u mrežnim uslugama. PlayStation Plus je u početku lansiran 2010. godine i bio je prva usluga članstva za konzole koja je pružala redovitu biblioteku mjesečnih igara. PlayStation Now pokrenut je 2014. godine i bio je prva pretplatnička usluga streaminga na igraćoj konzoli. Uz novo poboljšani PlayStation Plus, SIE podiže uslugu pretplate na sljedeću razinu pružajući još veću vrijednost igračima.

Za više informacija posjetite: https://www.playstation.com/hr-hr/ps-plus/

*Broj igara može varirati ovisno o tržištu. Dostupnost klasika, probnih verzija igara i kataloga igara također varira ovisno o vremenu, planu i zemlji/regiji. Za više detalja o PS Plus ponudi posjetite https://www.playstation.com/hr-hr/ps-plus/. PlayStation Plus je kontinuirana pretplata s naplatom koja se automatski naplaćuje (po PS Store cijeni navedenoj u trenutku kupovine) frekvencijom koju odaberete prilikom kupnje do otkazivanja. Uvjeti koji se primjenjuju: https://www.playstation.com/hr-hr/legal/ps-plus-usage-terms/

**Za tržišta bez streaminga na oblak, PlayStation Plus Deluxe će se nuditi po nižoj cijeni u odnosu na PlayStation Plus Premium i uključivat će katalog omiljenih klasika iz originalnih PlayStation, PS2 i PSP generacija za preuzimanje i igranje, zajedno s vremenski ograničenim probnim igrama.

***Tržišta na kojima je dostupan streaming na oblak: SAD, Kanada, Japan, UK, Francuska, Njemačka, Belgija, Nizozemska, Luksemburg, Austrija, Švicarska, Irska, Španjolska, Italija, Portugal, Norveška, Danska, Finska i Švedska. Sljedeća tržišta pokrenut će se tijekom lipnja s pristupom streamingu na oblaku: Bugarska, Hrvatska, Češka, Grčka, Mađarska, Malta, Poljska, Republika Cipar, Rumunjska, Slovačka i Slovenija. Streaming na oblak zahtijeva minimalnu brzinu interneta od 5mbps (15mbps za 1080p).


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.