1666 Amsterdam

Lijepo je vidjeti kada se pojavi važna gaming vijest i kada je ona vezana u Hrvatsku. Ovog puta je ona ta što je ‘zločesti dečko’ Patrice Désilets pokazao snimku svoje kontroverzne igre 1666: Amsterdam na Reboot Develop 2016 konferenciji koja se prošlog tjedna održala u Splitu.

‘Ajmo redom. Patrice Désilets voli Hrvatsku, na lanjskoj je konferenciji najavio svoju novu igru na kojoj trenutno radi, a ovog puta nam je pokazao igru za koju je nedavno ponovo dobio prava, nakon što je dogovorno završio sudsku parnicu s Ubisoftom. Za one koji ne znaju, ovaj čovjek stoji iza Assassin’s Creed serijala. Nakon neslaganja napustio je Ubisoft, a nekoliko mjeseci kasnije potpisao je za THQ. Tamo je vodio studio koji je trebao izraditi novu igru, i tako je bilo dok THQ nije propao, a baš taj projekt je na aukciji kupio (tko li drugi) Ubisoft. Tu se se ponovo putevi razišli i sve je završilo na sudu kojeg je Partice, kao što sam već spomenuo, nedavno dobio. U međuvremenu je Patrice osnovao svoj studio Panache Digital Games koji radi na igri Ancestors: The Humankind Odyssey.

Za sve je zaslužan YouTube, točnije Brandon Sheffield koji je snimio prezentaciju. Prema informacijama koje on donosi, ovo je dvije godine stara snimka, dok je igra bila za Xbox 360 i PS3, a da se je rad nastavio napravila bi tranziciju na PS4 i Xbox One.

I baš kao Assassin’s Creed, vratio se na stari kontinent uz igru koja je trebala imati mantru ‘gori od vraga’, što bi mehanički značilo da bi mogli upravljati životinjama koje se vežu uz pojam vraga – vrane, štakore i(li) crne mačke.

Video govori tisuću riječi, a ako vam se svidi kao što se i meni svidio, trebate znati kako 1666 neće biti prioritet za studio. Barem ne trenutno, možda nakon što završe trenutnu igru.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.