Blizzard je objavio kako je preko 250 tisuća igrača dobilo ban od kada je Overwatch 2 izašao na tržište. Sve je to dio politike nulte tolerancije prema varalicama i botovima, objavili su na svojoj službenoj stranici.

Ideja je udariti na ponašanje koje uništava iskustvo igranja igračima s kojima su u partiji, što uključuje i riječnik koji koriste u chatu kao i ponašanje u samim partijama. Ne treba napominjati da varalice i botovi također spadaju u to, jer nije zabavno igrati s njima te dugoročno jako štete igri.

Zbog svega toga oformili su nešto što zovu Defense Matrix kako bi svemu tome stali na kraj. Razvijen je sistem u suradnji sa ekspertima za zajednicu i istraživačima kako bi se detektirali problematični igrači. Isto tako se poziva igrače da prijavljuju one koji kreše pravila. Nadamo se da im je sistem bolji nego onaj za World of Warcraft gdje je zbog kompletne automatizacije, bez ikakvog ljudskog faktora, jako lako optužiti nekoga tko za ništa nije kriv samo na temelju količine optužbi nezadovoljnih igrača.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.