Prema trenutnim glasinama, ovogodišnji Call of Duty trebao bi biti Black Ops 4.

Ako Activision službeno potvrdi glasinu to neće biti neko veliko iznenađenje. Call of Duty se razvija u tri različita studija kako bi zadržali izlazak na godišnjoj bazi, a ove godine na redu je Treyarch, čije su zadnje tri igre u serijalu bili prva tri nastavka Black Ops podserijala.

Puno zanimljivije će biti vidjeti u koji vremenski period će igra biti smještena. Od prve koja je bila u doba hladnog rata, pa do treće koja je bila oko sto godina kasnije. Ovo zadnje je dio razloga zašto je prodaja serijala vrtoglavo krenula prema dolje. Ljudima se nije baš svidjelo odlazak u (relativno) daleko budućnost, pogotovo u svemir. Dio toga se vidio i lani kada se serijal vratio korijenima uz Call of Duty WWII, kojeg sam pohvalio u recenziji. Skok prodaje se jasno vidio, no to je i dalje daleko od zlatnih dana serijala. Tu leži drugi dio problema serijala, izlazak na godišnjoj bazi ne čini igru toliko zanimljivom kao prije – od 2003. godine samo je jedna godina propuštena – 2004. godina. Serijalu bi dobro došla pauza, no kako stvari trenutno stoje, nećemo ga tako skoro vidjeti.

Drugi dio glasine trebao bi biti zanimljiv korisnicima Switcha, pošto kažu kako će Black Ops 4 doći na njega. Call of Duty nije bio na Nintendovoj platoformi od Ghosts nastavka iz 2013. godine, no prije nego vas oduševljenje ponese, sjetite se kako je skoro svaka Call of Duty igra za Nintendo konzole bila dosta slabija od pandana za druge platforme. U ovom slučaju PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Čekamo službenu potvrdu.


One thought on “Ovogodišnji Call of Duty bi mogao biti Black Ops 4

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.