Ranije ovog tjedna Paradox Interactive objavio je kako je kupio Harebrained Schemes, razvojni studio koji stoji iza Shadowrun Returns i nedavno izašlog BattleTech (kojem je izdavač baš Paradox). To ih je koštalo 7,5 milijuna dolara plus postotak od zarade koje studio dones u idućih pet godina.

Mitch Gitelman i Jordan Weisman su osnvali Harebrained Schemes 2011. godine. Jedna od razloga zašto je došlo do ove prodaje je ta što je, po riječima Weismana, skala njihovih igri narasla te trebaju kompaniju koja će im pružiti financijsku stabilnost i marketinško iskustvo kako bi oni mogli nastaviti raditi ono što vole – raditi sjajne igre. Isto tako, na forumu su kazali kako su kompanije imale sjajno iskustvo za vrijeme suradnje te su svi uključeni smatrali da je to sjajan spoj.

U prijevodu to znači upravo to. Paradox će se brinuti za financije, marketing, PR i distribuciju stvari koje Harebrained stvari, dok će Harebrained postati interni studio i divizija unutar Paradox sistema, zadržat će svoj interni menadžment i kreativni tim kako bi nastavili izrađivati igre koje su im stvorile sjajnu reputaciju. A to znači taktičke igre sa sjajnom pričom. Jedina razlika je što će sve ideje morati dobiti zeleno svijetlo od Paradoxa.

Weisman i Gitelman će se pojaviti na live streamu u bliskoj budućnosti kako bi odgovorili na pitanja koje zajednica ima. A svi oni koji su uložili u BattleTech u vrijeme Kickstarter kampanje dobit će Stellaris od Paradoxa, kao znak dobrodošlice.


2 thoughts on “Paradox kupio Harebrained Schemes studio

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.