Persona 5 maska

Persona 5 je dobila datum izlaska na zapadnom tržištu. Za sada samo za Sjevernu Ameriku, datum za Europu još nije poznat.

Prvo predstavljanje bilo je još 2013. godine kada je igra najavljena kao PS3 ekskluziva s datumom izlaska u 2015. godini. U međuvremenu se dosta stvari promijenilo – danas Persona 5 izlazi primarno za PlayStation 4 (iako će biti dostupna i PlayStation 3 verzija igre). Datum izlaska se dodatno pomaknuo – Japan će je dobiti u rujnu ove godine dok će je Sjeverna Amerika dobiti na Valentinovo iduće godine (14. veljače za sve one koji nisu romantici). Europa? Službenog datuma za naše tržište još nema, no bilo bi super kada bi datum bio identičan.

Ove godine serijal slavi 20 godina postojanja, a Persona 5 će biti prvi numerirani nastavak u serijalu nakon čak osam godina. Persona 4 izašla je 2008. godine, dok je njeno reizdanje za Vitu Persona 4 Golden izašlo čak četiri godine kasnije. Mnogi će reći kako je taj nastavak zaslužan za veliki rast popularnosti serijala koji uključuje i neke ne RPG spin-off igre – kao Persona 4 Arena fighting igru.

Trailer nam dolazi idućeg tjedna, vrlo vjerojatno u sklopu Sonyeve E3 konferencije. Veoma se veselim ovoj najavi, to je jedna od igri od koje zaista puno očekujem.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.